Запознай се с нашите: нещата, които всяка двойка трябва да обсъди

20.06.2016, 18:00

Преди срещата с родителските тела

   
 
Запознай се с нашите: нещата, които всяка двойка трябва да обсъди

Офф, не знаем кое е по-трудно и напрегнато - да се запознаете с родителите на приятелката си или тя да ви запознае с нейните. Но да знаете, че няма отърване. Рано или късно, когато си имате гадже, ще стигнете до този момент. С цел да не се издъните и тя да ви зареже, защото баща ѝ ви намира за несериозен и гаден тип без възпитание или пък вашата маминка да тропне с крак и да каже, че тая в къщата си не я иска, е крайно, ама крайно наложително с вашата приятелка да обсъдите някои важни неща преди самата среща с родителите.

В каква връзка сте

Може и да не сте водили този тежък разговор досега, но вече е време. Изяснете си на какъв етап от връзката си сте. Гаджета ли сте, годеници ли сте, планувате ли по-сериозно обвързване, кога го планирате или не го планирате. Важното е вие двамата да сте наясно. Защото ще отидете на вечеря у техните, те ще ви попитат кога ще се жените, мадамата ви ще ви погледне с навлажнени от очакване и радост очи, а вие ще се почувствате зле, че не сте купили пръстен или ще предприемете отчаяно бягство през прозореца на банята.

Проучете имате ли общи интереси

Не с приятелката ви. Ако с нея имате само един общ интерес под формата на секс, вероятно до запознанство с родителите изобщо няма да се стигне. Поинтересувайте се от интересите на майка ѝ и баща ѝ. Но... ако ще си говорите с баща ѝ за футбол и политика - това е ОПАСНО. По-добре си говорете за актьори. По-лесно той ще преодолее, че не се кефите на Марлон Брандо, отколкото ако обидите любимия му футболен отбор. Можете да поговорите с майка ѝ за книги, например, току виж се оказало, че харесвате едни и същи автори.

Разучете какви са навиците им

Всяко семейство си има свои правила. Вместо да четете книги от сорта на "Как да се държим в обществото", по-добре разпитайте приятелката си какви са особеностите на родителите ѝ. Дали у тях ходят с обувки или се събуват, дали майка ѝ не е алергична към някакви цветя (които да не носите), дали имат домашни любимци и т.н.

1731397

Обсъдете облеклото си за срещата

Няма нищо срамно да питате приятелката си как да се облечете за срещата с родителите ѝ. Вие може и да се чувствате добре в скъсаните си дънки и тениската на Slayer, обаче те да ви сметнат за пропадняк с тези дрехи. Не е казано, че трябва да вадите балния си костюм от гардероба, но една риза и здрави дънки ще са по-добра идея.

За алкохола...

Историята е пълна с примери за провалени връзки след като един от партньорите се напил яката на семейна среща. Затова се сдържайте, не показвайте на техните как можете да пиете, да скачате на един крак, да си пипнете носа и т.н. Ако пък напиете майка ѝ или баща ѝ, лошо ви се пише.

Темите, на които не бива да се говори

Разберете се с приятелката си относно нещата, които не бива да обсъждате на всяка цена. Например, сексуалният ви живот и всичко свързано с него, както и вашите бивши връзки с други момичета, още политика, футбол и порно. Говорете си за работа, освен ако не знаете, че баща на приятелката ви не е безработен. Тогава той ще си помисли, че нарочно говорите за работа, за да го унижите и да го накарате да се чувства зле. Не говорете и за пенсия, нито за законите в България. Най-добре говорете само за чудесното възпитание, което тези хора са дали на приятелката ви и какъв късмет имате, че тя е избрала точно вас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ