За едно "не" пред олтара – глоба!

08.11.2011, 14:11

   
 
За едно "не" пред олтара – глоба!

Не, няма да мълчим повече. Крайно сме възмутени и леко в недоумение от новината, за която ни уведомиха колегите от iNews и според която мъж трябва да плати глоба в размер на 6500 долара на годеницата си за това, че я изоставил пред олтара.

Действието се развива през 2007 г. в Рио де Жанейро, но на съдията в бразилския град му трябвали няколко години да се произнесе по случая.

На нас изобщо не ни трябва толкова време, можем да се произнесем веднага. Искрено съчувстваме на нашия събрат Марсело де Азеведо Фернандес и сме убедени, че той не е взел грешното решение като е казал "не" на годеницата си пред олтара, явно човекът просто се е позабавил, това е единствената му грешка.

Заставаме остро срещу подобна присъда и глоба. Няма да платим. И искаме да попитаме защо при толкова много случаи, в които жените изоставят младоженеца пред олтара, никой не иска от тях да плащат глоба. А трябва. Те са истински лауреати в тази област, дори мислим, че това е някакъв вид специфичен женски спорт със следните дисциплини – прелъстяване и изоставяне пред олтара или бягане на дълго разстояние от младоженеца. И ако те трябваше да плащат глоба в размер на хиляди долари за това, че то щеше да има вече "проекто-младоженци милионери". Признаваме, че да изоставиш жена пред олтара е постъпка на нерешителен идиот и страхливец и не съветваме никой мъж да го прави. Но да се иска глоба от 6500 долара за разходи по сватбата и психолечение на "страдащата и унижена булка" също не е особено умно. Предполагаме, че точно заради съображения от подобен характер се сключват предбрачните договори или пък още по-просто – пичовете не се женят.

Той и Крис Хъмфрис по-добре да беше казал "не" на Ким Кардашиян вместо да се развеждат след така дългия си брак, продължил 72 дни.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ