Житейските мъдрости, от които всички се нуждаем

18.08.2015, 09:33

Просто не го знаехме досега

   
 
Житейските мъдрости, от които всички се нуждаем

Никой не обича да го поучават, само дето понякога не е зле да седнем и да чуем какво имат да ни кажат по-мъдрите от нас. В случая ние от Div.bg сме най-мъдрите, така че не ви остава нищо друго освен да седнете, да млъкнете и да прочетете какво имаме да ви казваме днес.

Както ясно личи от заглавието, приготвили сме ви доза мъдрости, с които не само да дадем силен старт на деня, но и да ви накараме да помислите. Защото мисленето в умерени количества не вреди, да не кажем, че има случи, в които дори е помогнало.

1. Бъдете добри един с друг, защото иначе няма кой да е добър с вас.

2. Забавлявайте се, яжте вкусотии и се опитайте да ходите и да спортувате колкото се може повече.

3. Не продавайте любимата си стара кола. Каквото и да ви говорят всички, децата са надценени. Рано или късно ще направят нещо, което ще ви вбеси и точно тогава ще ви се иска да се качите на въпросната кола и просто да се махнете. И ако сте я продали, много ще ви е яд.

4. Оженете се за човека, когото обичате или за нещото, което обичате. Все тая дали ще се ожените за кукла, мъж, жена, костенурка. Само бъдете сигурни, че наистина обичате.

5. Не е зле да се научите да се биете. Бокс, карате или нещо друго. Животът става тежък и трябва да сме подготвени.

6. Не си поставяйте прекалено високи амбиции. Просто бъдете най-добрите. Ако сте най-добрите, най-вероятно ще сте над средното равнище. Така че оценявайте повече "средното" ниво. И пийте само хубава бира.

7. Гледайте да си купите къща колкото се може по-рано и за колкото се може по-малко пари. Така ще си осигурите независимост и ако един ден ви омръзне да ходите на работа, просто можете да си останете вкъщи и да си почивате.

8. Опитайте се да учите неща извън училище, както и нещата в училище. Защото всичко, което се преподава там, ни подготвя за онова, което ще правим цял живот - работа, работа, работа.

9. Винаги се грижете за по-младите от вас. Не искате, когато остареете, да ви заврат в някоя къща и да забравят за вас, само защото сте ядосали твърде много хора, докато сте били по-млади.

10. Казвайте "моля" и "благодаря". Няма неуважителен начин, по който тези думи да бъдат изречени.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ