Животни, подозирани в шпионаж

29.02.2016, 15:30

Хитри и опасни

   
 
Животни, подозирани в шпионаж

Неслучайно подозирате, че домашният любимец крие нещо от вас... Напълно е възможно да е вербуван. Оказва се, че много от правителствата използват животните като агенти. Ето ги и тях.

Котката на британския министър на финансите

През 2009 година котката на Джордж Озбърн изчезва - тогава той е в опозиция. Появява се чак през 2011 година след като заема поста на финансов министър. Според някои котката е отвлечена и обучена да подслушва от Китай.

1657408

Акулите агенти на МОСАД

След серия от нападения на акули над туристи в Египет, пресата обвинява агентите на Израел, че са обучавали акулите. За да им скапват туризма.

1657395

Катерици

През 2007 година ирански агенти залавят 14 катерици на границата си. Гризачите са оборудвани с камери и микрофони. Иран обвинява Великобритания, но информацията не е потвърдена. 

1657396

Делфин

На 20 август миналата година е задържан израелски шпионин в Газа. И той се оказва делфин. Според палестинците, той наблюдавал военните учения. Шпионинът бил оборудван с камера с дистанционно управление и малко устройство за стрелба с малки стрели.

Котки и кучета

Неотдавна Великобритания разсекрети документ, в който се споменава за две котки и едно куче, които помагали на нацистите през Втората световна война. Най-вероятно са били използвани за връзка, като предавали информация през границата. За съжаление по-обширна информация за тях липсва.

1657397

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ