Животински видове, които ще изчезнат завинаги, заради глобалното затопляне

18.09.2020, 09:00

Това никак не е хубаво!

   
 
Животински видове, които ще изчезнат завинаги, заради глобалното затопляне

Глобалното затопляне става все по-сериозен проблем, защото заради него започват да измират все повече животни. Именно това рискуваме да загубим след няколко десетилетия, ако екологията продължи да се влошава със същите темпове.

Бели мечки

Може би до края на века те ще изчезнат. Мечките живеят на лед, но поради затоплянето те се топят. В резултат на това мечките няма къде да живеят и да ловуват.

Кенгуру

Затоплянето води не само до по-високи температури, но и до намаляване на валежите. Този проблем ще бъде особено наболял в Австралия и затова се предполага, че кенгуруто ще умре от жажда.

Морски костенурки

Климатът влияе върху пола на костенурката: ако яйцето е било изложено на студ ще се роди мъжко, ако пък е било на топло, ще се появи женско. Така мъжкото потомство ще бъде много по-малко от женското, поради което популацията им ще намалее.

Орангутани

На Земята ще вали по-рядко, а пожарите, напротив, ще зачестяват. Това е голям проблем за орангутаните - те са твърде бавни и често загиват при пожари. Сега те ще имат още по-малък шанс да избягат от огъня.

Слонове

Сушата ще остави още по-малко райони за слонове в Африка.

Албатрос

Топлата вода съдържа по-малко микроелементи, така че птиците са изложени на риск от гладна смърт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ