Жените обичат мъже с китари

13.10.2011, 16:00

   
 
Жените обичат мъже с китари

С какво толкова някакви мъже с китари са по-добри от нас? Някои от тях няма нужда изобщо да говорят, за да свалят готина мадама. Стига само да си дрънкат на китарата и да си пеят песента, и жени от всички възрасти направо си умират да ги слушат и гледат.

Нищо лично. Китаристи и рок идоли, ние също много ги харесваме, но най-вече заради музиката им и всъщност заради факта, че винаги движат с най-яките мацки. Но ако на вас ви се е случвало да ви зареже жена заради "свирача" в заведението, сигурно вече им имате зъб на музикантите.

Както можете да предположите, не сме виновни ние - обикновените добри мъже, за това привличане си има логично обяснение. От Men's Health са се посъветвали по въпроса с антрополога и автор на книгата "Why We Love” д-р Хелън Фишър и ние бяхме заинтригувани да разберем защо така жените "точат лиги" по пеещи мъжете с китари.

Бяхме убедени, че трябва да има някаква тайнствена магическа причина. Как иначе да си обясним факта, че Мик Джагър е плейбой и е спал с безброй жени.

А то, обяснението било съвсем просто. Оказва се, че жените просто се влюбват в мъже, които им пеят. Те се влюбват не толкова в изпълнителя, а в думите му, в чувствата, които пресъздава чрез музиката, в текста на песента, в мелодията, в обстановката. Всъщност точно така човечеството е развило способността за пеене и композиране на музика – с цел да успее в любовта.

И сега, преди да се втурнете към музикалния магазин, за да се снабдите с първата китара, която ви се изпречи пред погледа, за да впечатлите жената, с която искате да спите, имайте предвид, че този трик не работи при всички.

Ако просто отидете, за да ѝ направите серенада, докато тя е някъде с приятели, има възможност въпросната мацка да се притесни стабилно и да се почувства притисната от вас. Все пак това не е достатъчна причина да се откажете от серенадата. Всъщност повечето жени оценяват високо този романтичен жест, дори и да пеете не като Том Джоунс, а като койота Уили (онзи на Уорнър Брадърс дето гони пилето). В случай че сте си музикант по принцип и имате участие в някой клуб, обезателно поканете обекта на вашите желания и няколко пъти по време на представянето обръщайте погледа си към нея, за да ѝ покажете, че всъщност тя е обектът на вашите музикални излияния.

Ако не сте рок звезда, какъвто е и нашият случай, няма място за отчаяние. Защото можем да имаме имиджа на рокаджии и без да сме такива. Какво толкова – дънки, кожено яке, рошава коса и обезоръжаваща усмивка. Все някоя мадама трябва да харесва такива мъже, дори и да не са с китара в ръка и песен на уста. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ