Ефикасни начини за сутрешно събуждане

17.02.2016, 10:33

Пробвайте ги!

   
 
Ефикасни начини за сутрешно събуждане

За някои хора е изключително трудно да стават сутрин. По няколко пъти отлагат звъненето на будилника и си дават още 10, и още 10 минути, а после се чудят защо са закъснели. Много добре ги разбираме, защото ние сме сред тези хора. Затова с особен интерес и надежда подхождаме към препоръчаните ефикасни начини за събуждане. Да пробваме и да видим дали ще подействат.

Намерете си основателна причина да станете рано

Още от предната вечер нагласете плановете си така, че най-важното нещо за деня да трябва да сте свършили до обяд (ако зависи само от вас, разбира се). Постепенно ще се убедите, че всъщност сутрин сте най-продуктивни.

Забравете за "snooze" бутона и допълнителните 10 минути

Ставате щом алармата звънне. Да знаете, че след 10 минути няма да ви е по-лесно да станете от леглото.

Легнете си по-рано

Не вярвайте на твърденията, че е възможно да се наспите за четири-пет часа. 6-8 часа, по-малко не са достатъчни. Същото важи и за уикенда. Не си мислете, че можете да си наваксате със сън през почивните дни или пък да не спите събота и неделя и това да не ви накаже през седмицата. Организмът ви не работи по този начин.

Ако сте се събудили по-рано, ставайте

Будите се 15 минути преди алармата? Чудесно! Ставайте от леглото и се захващайте със задълженията си.

Скачане

Пробвайте да скачате, след като станете от сън. Много е ободряващо. Няколко скока ще ви дадат енергия и тонус. Ако можете и да поскачате на въже, още по-добре, така организмът ви ще се освободи от вредните токсини, натрупани през нощта.

Разтягане

Можете да го направите още в леглото, но избягвайте резките движения, мускулите ви още не са се събудили. 5-10 минути протягане на сутрин ще ви дадат много позитивна енергия.

Отворете прозореца

Понякога, дори след като станете, имате чувството, че главата ви е замаяна. Отворете прозореца или направо излезте на терасата, за да подишате чист въздух.

Изпийте чаша вода

Ако добавите малко лимон и мед в нея, това ще стане идеален сутрешен коктейл за събуждане.

Закусвайте

Избягвайте мазните храни и тези с много захар, защото те не влияят добре на стомаха.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ