Една съвременна история за човешката доброта: Макензи и Стивън Шулц

10.03.2016, 12:30

За дребните жестове, които ни правят добри хора

   
 
Една съвременна история за човешката доброта: Макензи и Стивън Шулц

Една много интересна история се разказва напоследък във Facebook, решихме да я разкажем и на вас. Прочетете я и помислете дали бихте постъпили така.

Макензи и Стивън Шулц от САЩ една вечер решават да хапнат навън. Те отиват в едно квартално японско ресторантче, но там ги чака кошмарно обслужване, което проваля цялата им вечер. Въпреки това те оставят на сервитьора бакшиш от 100 долара, докато много от другите клиенти си тръгват сърдити.

На своята страница във Facebook Макензи обяснява всичко: 

"Значи така. Обслужването беше ужасно. 20 минути чакахме да ни донесат водата, 40 минути предястието, а вечерята ни дойде след повече от час. Хората дори започнаха да се шегуват с нас и да ни казват, че не трябва да търпим това. Това е вярно. Беше ужасно. Но всичко това се случваше, защото липсваше персонал, а не защото сервитьорът беше бавен. Само едно момченце обслужваше цялата зала. Това не е по силите на никого. Тогава казах на мъжа си: "Стивън, помниш ли, когато ние бяхме същите... бяхме сервитьори и тези времена изобщо не ми липсват.". Тогава със Стивън решихме да му направим подарък, направихме го под формата на бакшиш, защото той не получава - всички винят него за лошото обслужване. Преди той да види подаръка си, ние излязохме. Реших да споделя това, за да припомня на хората, че не бива да съдят прибързано и винаги да помнят откъде са тръгнали."

1662324

"Били сме някога на твоето място", пише семейството на касовата бележка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ