Дядо Коледа не е герой за пример

19.12.2011, 15:45

   
 
Дядо Коледа не е герой за пример

Идва Дядо Коледа. Хо-хо-хо! Всички са толкова развълнувани от появата на добрия старец. Жената пече сладки, а децата чакат до късно, защото искат да го видят. Обаче, ако се замисли реално човек, едва ли би искал Дядо Коледа да се вмъква в хола му, докато цялото семейство спи в къщата. И има няколко съвсем основателни причини за това:

Прекалено е дебел

Наднорменото тегло е доста голям и наболял проблем. В Америка най-вече. Но дали това не се дължи за факта, че още от най-ранна възраст на децата им е посочван като идол този огромен старец. Той е на специална диета – сладки и захарни бонбони и определено страда от наднормено тегло. И пак има тълпа от чакащи да седнат в скута му. Кое дете не би искало да порасне и да стене такъв идол като Дядо Коледа?!

Той е експлоататор

Да бъдем честни. Този голям човек получава цялата слава, докато малките джуджета вършат цялата работа. Той само им виси на главите и ги кара да работят, да правят играчки за децата, да чистят на елените, да му приготвят огромния чувал. И всичко това без да им плаща здравни осигуровки.

Разочарова децата

Детето прекарва първите си съзнателни години с вярата, че този митичен старец съществува. И заради него вярва в магии. Един ден обаче идва мига, в който трябва да му съобщите, че Дядо Коледа не съществува. Тогава детето разбира, че всички часове, прекарани в пеене на коледни песни, писане на писма до стареца и украсяване на къщата за Коледа са били чиста лъжа, губене на време, глупости на търкалета.

Той е експерт по влизане с взлом

Промъква се през комина съвсем безнаказано. Вярно, домъква някакви играчки, обаче гледа ли някой дали междувременно не е изчезнал сребърният сервиз на мама от витрината или часовникът на татко от секцията. Всички са толкова заети да разопаковат подаръците, че дядката може да измъкне всичко ценно от къщата в огромния си чувал.

ХО-ХО-ХО

Това е направо побъркващо. Седмици след Коледа човек се буди облян в студена пот посред нощ от това ХО-ХО-ХО в съня си. Вероятно е малко страшничко и за децата.

Той е алкохолик

Не може да заблуди никого с този червен нос. Нито с биреното си шкембе.

Мисли за децата ви 365 дни в годината

Ако това не е стряскащо! Посветил се е на това да разбира какво искат децата ви и дори е създал цяла работилница за изработване на играчки за тях. Работниците там т.е. джуджетата са също като малки деца. Той знае кога децата ви са били послушни и кога не. Вие лично никога не сте виждали дъртака, но позволявате на децата си да му пишат писма. Звучи малко тревожно и ако не беше благородната идея на Коледа, то образът на добрия старец повече би паснал на този на опасен педофил в криминален сериал.

Източник: Guyism

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ