Дрейк: Частният ми самолет не образува вредни емисии, защото лети празен

02.08.2022, 10:20

Логика няма!

   
 
Дрейк: Частният ми самолет не образува вредни емисии, защото лети празен

Канадският музикант и рапър Дрейк наскоро оправда използването на частния си самолет за поредица от полети с продължителност под 20 минути. Той разкри, че самолетът е бил преместен на място за съхранение без пътници на борда.

Неговата защита дойде след реакцията, която той и други знаменитости, включително Кайли Дженър, получиха за това, че използват частните си самолети за супер кратки полети, вместо да предприемат форма на пътуване, която произвежда по-малко емисии на CO2.

През последните шест седмици частният Боинг 767 на Дрейк извърши 7-минутен полет, 12-минутен полет и 14-минутен полет, всички между Торонто и Хамилтън.

Според Celebrity Jets, 14-минутното пътуване е изгорило 426 галона гориво и е причинило четири тона въглеродни емисии. Това е приблизително същото като общия годишен въглероден отпечатък на средностатистически човек

"Това е отличен пример за разточителство на въглеродни емисии, водещи до още по-голямо количество въглеродни емисии. Тези безумни полети са причина за замърсяване по време на пътуването, от рулирането на пистата до наземните превозни средства, които обслужват самолета.", заяви Скот Хохберг, транспортен адвокат в Центъра за биологично разнообразие.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ