Драматичното послание на Киану Рийвс, което разтърси света

03.01.2016, 10:14

Неочаквано мъдри думи

   
 
Драматичното послание на Киану Рийвс, което разтърси света

Киану Рийвс остана един от малкото популярни най-вече с екранните си изпълнения актьори. През годините той влезе в различни роли - някои добри, други - не чак толкова. И някак съумя да се запази от скандалите, от публичните драми и търсенето на евтина слава.

Е, знаете, че не всичко е толкова просто, колкото изглежда. Животът на Киану Рийвс не прави изключение. Когато камерите не работят, канадският актьор преживява чисто човешки радости и трагедии, способни да променят живота на всеки човек.

Преди няколко дни Рийвс публикува във Facebook статус, който беше коментиран от близо два милиона потребители и споделен от над 900 000 души. Ето какво гласи той:

"Майката на мой приятел цял живот се е хранила здравословно. Никога не е консумирала алкохол или "лоша" храна, всеки ден е правила упражнения, много е стройна, много е активна, винаги е взимала препоръчваните от лекаря ѝ лекарства и добавки, никога не е излизала на слънце, без да се намаже със слънцезащитен крем, а ако се е случвало, то е било за минимално кратко време, така че общо взето се е грижила за здравето си повече от всеки друг. Сега е на 76 години и има рак на кожата, рак на костния мозък и тежка остеопороза.

Бащата на мой приятел яде бекон с още бекон, масло, намазано с масло, мазнини с мазнини, никога, ама наистина никога не е тренирал, всяко лято изгаря на слънце и в крайна сметка цял живот е живял така, както си иска, а не както другите са му казвали. Сега е на 81 години и докторите казват, че здравето му е като на млад човек.

Хора, не можете да се криете от собствената си отрова. Тя е някъде там и ще ви открие или, както казва все още живата майка на моя приятел: "Ако знаех, че животът ми ще свърши така, щях да се забавлявам повече и да правя всичко, което ми беше забранявано."

Никой от нас няма да се измъкне жив, така че не се дръжте със себе си като с нещо второстепенно. Яжте вкусната храна. Ходете на слънчева светлина. Скачайте в океана. Казвайте истината, която криете в сърцата си като тайно съкровище. Бъдете смешни. Бъдете добри. Бъдете странни. Няма време за нищо друго."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ