Дестинация Ловеч

15.09.2011, 17:45

   
 
Дестинация Ловеч

Скоро предстоят четири почивни дни. Всеки сигурно вече си има планове как да ги прекара, може би гласите въдици, палатки и всякакви други съоръжения за двойния уикенд. Но ако все още не сте решили твърдо къде да отидете и не сте резервирали билети, нека дестинацията е България. Не само защото сме патриоти. Но на територията от 111 хил. кв. км. има толкова много места, които омагьосват. Казваме им забележителности.

За мен лично най-важно е не това, което представлява самата забележителност, не нейните свръхземни качества или изглед, най-важна е обстановката, която мястото носи. И като става дума за обстановка, не мога да се въздържа и да не ви посъветвам: стягайте раниците и към Ловеч.

Обвиняват ме, че имам пристрастия към този град. Не съм родена там, но да – пристрастия определено имам. В 99 забележителности на България можете да видите местата в близост до града и в самия него, които си заслужават пропътуваните километри.

Покритият мост на Колю Фичето, Крепостта "Хисаря", Крушунските водопади, Къкринското ханче, местността Башбунар са само част от местата.

Но да, за обстановката ми беше думата. Тя е най-важното и я има не само на посочените вълшебни места, а и по стария, соц площад на града. За мен лично най-хубавите спомени са свързани с този град, но тогава в него ни впечатляваха други забележителности, които наричахме: мостът наравно, стъпалата за никъде и хипарските пейки. Разбира се и Езиковата гимназия, която днес се казва ГЧЕ "Екзарх Йосиф I”. Ако ходите в Ловеч, не пропускайте да я видите. Според мен и тя трябва да бъде обявена за забележителност, особено с оглед на възпитаниците си – най-цветисти кадри във всеки смисъл на думата.

Простете за тази сантименталност, но днес е 15 септември, а преди 15 години на този ден и аз видях забележителностите на Ловеч за първи път и ги гледах през следващите 5 години. Още имам чувството, че не съм видяла достатъчно.

Така че за всички, които не знаят къде да отидат от 22 до 25 септември: Ловеч е дестинацията. И между другото, ако видите някой мой съученик, кажете му, че съм там. В 8 (вечерта) на хипарските с бира.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ