Десетте най-взривоопасни алкохола в света

27.05.2021, 17:00

Направо ще ви гръмне главата

   
 
Десетте най-взривоопасни алкохола в света

Когато нещата опират до алкохол, понякога наистина искаме да си причиним един голям взрив на съзнанието. А най-добрият начин за постигане на тази цел е с алкохол, който наистина те удря в петите. В този списък ще обиколим света и ще съберем на едно място най-здравите питиета, които са създавани някога.

Китай: Baiju

1272270

Грижата за общественото здраве е на доста ниско ниво в Китай, така че не е учудващо, че един от най-популярните алкохоли в страната си е доста унищожителен. Baiju, което се превежда като "Бял алкохол", се дестилира от сорго и други житни култури и обикновено се сервира в чашки за шотове на стайна температура.

Директно ви казваме, че това нещо трудно ще ви хареса. Когато отворите бутилката, характерната му миризма ще ви удари веднага. Мирише на повърнато от бездомник, който живее в някой подлез. Когато ударите шота, няма да усетите гадния вкус чак толкова много, но послевкусът е брутален. Повръщали ли сте след мощен запой? Такова е на вкус и не е никак приятно.

Чехия: Absinthe

1272274

Един от най-легендарните алкохоли на всички времена има сериозен потенциал да доведе до абсолютно разрушение на централната ви нервна система. Получава се от цветовете и листата на медицинското растение Artemisia absinthium. Десетилетия наред е бил забранен в САЩ и много европейски държави, но напоследък започва отново да добива популярност. Това, което прави абсента толкова неестествено силен е наличието на туйон - химикал, който се получава от пелина при дестилация. Той влияе на GABA-рецепторите на мозъка и ви прави по-уязвими и податливи на халюцинации и изменения във възприятието.

По правило абсентът се свързва с Франция, но най-бруталната бутилка от зеления алкохол се произвежда в Румъния. Absinthe 35 не е традиционен чешки абсент и съдържа максималното позволено от закона количество туйон (сякаш 70% чист алкохол не са достатъчни). Това нещо ти докарва чудовищно замайване на главата и те нокаутира почти веднага.

Мексико: Raicilla

1272272

Всички сме били жертви на инвалидизиращата сила на текилата, но знаехте ли, че корените от синьо агаве се използват за направата на още по-силно мексиканско питие? Raicilla по традиция се приготвя в област Халиско от контрабандисти в груби, ръчно изработени казани. Каша от корените на растението се оставя да ферментира и след това се дестилира, за да се получи чист спирт, за който се твърди, че има много странични ефекти: най-вече да възбужда жените и да прави мъжете импотентни. Понеже е домашно сварена е трудно да се определи съдържанието на алкохола в нея, но повечето хора го тестват като наливат малко в чинийка и след това държат запален пламък над парите - ако гори, значи става!

Raicilla има чист аромат и приятен вкус. Местните съветват да не пиете повече от 5 шота, ако не искате да получите изкъртваща диария, но това е Мексико, така че сте си поели риска така или иначе. Питието е доста силно, но специалните чаши с кълбовидно дъно някак си намаляват ефекта мъничко. Малко лимон също помага. Общо взето това е много добро питие!

Гренада: River Antoine Royal Grenadin Rum

1272276

Иска ни се да мислим, че "Bacardi 151" е един от кралете на силните ромове, но "Royal Grenadin" на "River Antoine Rum" е готов да поспори за короната. Това е великолепна спиртна фабрика с традиции и наследство, така че никак не е учудващо, че са овладяли изкуството да се прави качествен ром. Всяка бутилка е произведена ръчно от изцяло чисти и местни съставки и не са добявани никакви изкуствени добавки, за да се стартира ферментацията, а се оставя оригиналната бактерия да си свърши работата.

Резултатът е високоалкохолен ром, който е... всъщност е ужасен на вкус. Става да се миксира със сокове с по-силен вкус, но няма да искате да пиете шотове от това, за да впечатлите момичета.

Южна Африка: Mampoer

1272275

Всяка страна си има собствени разбирания, но определено в Южна Африка си разбират от работата. Mampoer е алкохол, произведен от ферментирали плодове, без подсладители и дестилиран до абсолютна чистота. Най-известната марка е "Hakkiesdrad", която съобщава за силата на алкохолната напитка като обвива всяка продадена бутилка с бодлива тел, за да обезкуражи слабите пиячи. Съдържанието на алкохол в нея е около 50%, но в някои региони може да прехвърли и 70%.

Mampoer е доста силно и сладко питие с аромат на плодове. Удря те бързо, здраво и може да остави мозъка ти разцепен на две от махмурлук на другата сутрин. Местните дори си имат пиянска игра, която наричат "Bokdrol spoeg". Тя включва малки топчета от фекалиите на дива коза, които се потапят в Mampoer и след това се плюят. Не мислим обаче, че ще има някой чак толкова пиян, който да си слага кози фъшкии в устата.

Австрия: Stroh 80 Rum

1272277

Едва ли някой е очаквал един от най-здравите ромове в света да идва точно от Австрия, но светът на пиенето е пълен с изненади. Stroh 80 Rum е традиционен австрийски тъмен ром, който заковава стрелката на 80% алкохол и успява да държи доста тъмни и ароматни елементи живи в интензивна околна среда. Използва се както за печене, така и за пиене по селата в Австрия, което донякъде обяснява защо ароматният му профил е толкова осезаем.

Вероятно е добре, че му добавят колкото се може повече аромати, защото това нещо е Фреди Крюгер в алкохолен вариант. След като премине устните ви, ще усетите едно дивашко нападение на чист етанол, който унищожава всичко по пътя си. След като веднъж стихне, безбройните напомняния за черен чай и подправки се мотаят из организма ви, придружени от един много шантав финал. И все пак не такъв, какъвто си заслужава, за да го направите редовно допълнение на алкохолния си живот.

Ирландия: Poitin

1272273

Обикновено си сещаме за уиски, когато си мислим за алкохолните навици на келтите, но ирландците имат нещо, пред което дори силното уиски бледнее. Poitin е контрабандно спиртно питие, което се произвежда от ечемик, картофи или други житни култури. Десетилетия наред е било незаконно да се продава от напитката, която с малко повече усилия може да достигне до 90% чист алкохол, но днес може да се открият няколко различни марки Poitin в търговската мрежа.

"Knockeen Hills" е компанията, която произвежда най-силния Poitin като техният шедьовър може да достигне колосалните 90% алкохол, което е меко казано чудовищно. Не е с кой знае колко тежък мирис и е в комбинация с цитрусов аромат и плодови добавки, но веднъж попадне ли в устата ви, веднага ще усетите силата му. Ако преодолеете първоначалния шок, ще получите доста приятен послевкус, но задължително го пийте с вода или някакъв друг разредител, ако цените живота си.

Шотландия: Bruichladdich X4 Perilous Scotch Whisky

1272271

Уискито е признато, че може да причини силен удар на мозъка ви, но нито една бутилка няма унищожителната сила на Bruichladdich X4 Perilous Scotch Whisky. Произведено на остров Islay, това е четворно дестилиран еликсир, който достига колосалните 92% алкохолно съдържание. За сравнение обикновените малцови уискита не преминават повече от 62%, така че това е само за професионалисти. Допълнителната дестилация позволява на алкохола да абсорбира още по-голяма част от ароматите на дъбовите бъчви, в които уискито отлежава.

Понеже уискито е доста гъсто, не улавяте вкуса на етанол, когато го пиете, вместо това усещате приятен цитрусов вкус, примесен с различни билки. Но когато веднъж стигне до стомаха ви, се изправяте пред сериозен проблем. След като изпадате в изключително неравностойна битка с най-високоалкохолното уиски в света, малко вода ще ви помогне да излезете от това състояние, ако не по-добре, то поне жив.

Америка: Everclear

1272269

Девизът на американците е: Ние го правим и го правим както трябва! Една от най-силните и разбиващи алкохолни напитки на планетата е Everclear, над 90% чист зърнен алкохол, произведен в средния запад. На етикета има голям надпис, на който пише: "Не пийте, ако не смесвате с нещо друго!". Напитката няма цвят и мирис, но е брутална.

Повярвайте ни: Не искате да пиете Everclear! Веднага след като отпиете от този алкохол, от очите ви ще тръгнат водопади от сълзи, а мускулите на тялото ви ще започнат да се тресат от спазми. Няма вкус, който да се усеща, вероятно и до послевкуса няма да стигнете, защото ще бъдете твърде заети да се опитвате да изчистите устата си, но дори малка доза от това ще ви застреля до такава степен, че ще пълзите по тротоара и ще проклинате идиота, накарал ви да изпиете тази отрова.

Полша: Spirytus

1272268

Един аргумент срещу алкохолните напитки - всъщност чистият алкохол е по-добре за вас, защото не съдържа допълнителни химикали. Ето защо полските военни пилоти се обръщали към Spirytus по време на Втората световна война. Този брутален буламач съдържа цели 96% алкохол (99% е най-високото ниво, до което може да достигне, преди неговият хидроскопичен статус да абсорбира влагата от въздуха и да се разводни от само себе си).

Някои области решиха да позволят износа на Spirytus от Полша. Това нещо не е шега работа! Един шот от него ще ви накара да се чувствате все едно Мохамед Али ви е ударил в гръдния кош без ръкавици. Производителите препоръчват да се използва само за да се добави алкохолен вкус на някои коктейли, но ако се мислите за достатъчно корав мъжага и се нагълтате директно с него, не очаквайте да останете на краката си още дълго. За да се избегне махмурлук, да не се смесва със сода или нищо сладко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 10
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 09.05.2014 | 22:50
10 Само Абсент съм опитвал от изброените,и не ме впечатли особено.
от Не е посочен | 09.05.2014 | 19:06
9 Това първото не ми звучи особено добре.
от Не е посочен | 09.05.2014 | 18:20
8 Струва си да се опитат.
от Не е посочен | 09.05.2014 | 15:29
7 Абсент още не съм пил, но ако ми се отдаде възможност бих пробвал :)
от Не е посочен | 09.05.2014 | 15:12
6 Че и такива напитки ли се срещат?
от Не е посочен | 09.05.2014 | 15:10
5 гадост, трябва да има удоволствие сигурно ще се сгромолясам ако опитам нещо такова.
от Не е посочен | 09.05.2014 | 14:59
4 от какви странни неща се правят..
от Не е посочен | 09.05.2014 | 14:45
3 страхотия, само за корави :)
от Не е посочен | 09.05.2014 | 12:31
2 Доста силнички са явно .
от Не е посочен | 09.05.2014 | 10:30
1 Убийствено силни алкохоли наистина, които могат да те свалят директно под масата и къде отива удоволствието, по-добре човек да пие до момента, в който му става хубаво и след това да спре.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ