Да обикаляш света и да получаваш тлъста заплата за това

29.11.2016, 19:30

Защо не?

   
 
Да обикаляш света и да получаваш тлъста заплата за това

Всички имаме моменти, когато толкова ни е писнало от скучното и еднообразно ежедневие, че започваме да си мислим неща от рода на "Не мога ли просто да напусна работа и да започна да обикалям света?" А после се сещаме, че работата ни трябва и нямаме пари за никакво пътешествие. Но необходими ли са ни те всъщност?

Най-известният пример за това, че не са е популярният Instagram блогър Джак Морис, който преди 5 години напуска работата си като чистач на килими и си купува еднопосочен билет до Банкок. Днес той и известната му приятелка Лорън Бюлън обикалят света и получават тлъста заплата само заради това, че споделят приключенията си с хората в социалните мрежи. 

1814357

"Преди 5 години напълно импулсивно реших да се откажа от работата си. Просто се събудих една сутрин и реших, че трябва да опитам нещо различно. Тръгнах сам, без никакъв план и просто исках да видя какво ще се случи.", казва Джак пред Daily Mail.

1814360

Началото съвсем не е било толкова луксозно, като през първите две години той едва е свързвал двата края, но въпреки това е продължавал да пътува. Плюс е бил фактът, че животът в страните, които е посещавал по онова време, е сравнително евтин. 

В последствие обаче страницата му Doyoutravel набира популярност и днес има над 1,7 млн. последователи. Преди 9 месеца пък се среща с красивата Лорън Бюлън и днес те са една от най-известните двойки в социалната мрежа. Пътуванията си успяват да осъществят благодарение на спонсорски договори с редица марки като Disney, AirBnb, AirNZ и др., които ги подпомагат с пари и безплатни услуги, срещу реклама. 

1814354

1814356

1814362

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ