Група Rewind: "Цветната пейка" е за любовта, приятелството и липсата на предразсъдъци

13.11.2015, 11:30

Отковено интервю с Влади и Миша

   
 
Група Rewind: "Цветната пейка" е за любовта, приятелството и липсата на предразсъдъци

В края на месец октомври екипът на Peika.bg представи новия си пътеводител "50 места, които да посетите в България през 2016 г.". На събитието чухме песента "Цветната пейка" на симпатичната група Rewind и определено ни остана в съзнанието. Как и защо е създадена тази песен, каква е историята на групата и има ли щастлив житейски край - ще разберем от Миша и Влади в откровеното им интервю.

---------------------------------

Каква е вашата история?

Владо: Запознахме се в един клуб, в който и двамата свирехме. Имаше ток от пръв поглед. Малко след като станахме семейство, когато Миша беше вече бременна, отидохме с приятели в Южна Турция и там се роди идеята за Rewind.

 Миша: Нашата история започна доста бурно преди известен брой години, премина през различни житейски шамари и усмивки и в един момент придоби логичен развой, надявам се.

Как решихте, че трябва да работите заедно?

Миша: Беше естествено нещо такова да се случи в даден момент. Винаги сме искали мнението на другия за нещата, които правим с групите си, търсели сме съвети и сме си сътрудничели. Първата песен, която записахме заедно, беше специално за сватбата ни. Включихме я в една компилация, която беше подарък за приятелите ни.

Владо: Беше естествено да се случи, след като харесваме едни и същи изпълнители и музика, но имаме още много работа. Важното е, че знаем кои сме заедно.

Споделете нещо съкровено за вас, което смятате, че може да промени позитивно нашите читатели?

Миша: Диагноза: болен романтик. Вярвам в щастливия край на приказката, в утопията, която сама се опитвам да създам за своя свят. Не харесвам маските, които хората слагат, ролите, които играят пред обществото. Страхът да бъдеш слаб, прикрит от фасадата на широката усмивка, красивите дрешки и провокативното селфи в социалната мрежа. Ако повече хора бъдат себе си, слушат сърцето си и спрат да правят сметки мисля, че цялата картинка би била различна.

Владо: Когато направихме "Цветната пейка", разбрахме, че бюджетът на сайта е ограничен и ще трябва да "замразим" проекта. Ние обаче знаехме, че искаме Янчо от The Pomorians да участва и имахме буквално една-единствена възможност да го привлечем и да снимаме клипа, затова го направихме без да търсим съдействие. Просто Миша послуша женското си чувство и каза: "Ние това трябва да го направим". А аз ѝ казах: "Значи трябва да е тази неделя". Снимахме в Поморие и се получи невероятно.

Къде искате да пътуват вашите песни и какви хора и места да срещат?

Миша: Хайде да тръгват най-после, купуваме им билети за самолета и да ги няма, големи са вече. Пожелавам им да срещнат цветни, усмихнати и забавни хора, също като тях, да попътуват по света, да спрат на повече места и ако се заседят - още по-добре

Владо: Песните ни са наши деца, ние се гордеем с тях и се надяваме да отидат възможно най-далеч. Да ги чуят възможно най-много хора. Посланията ни са универсални.

Цялото интервю на група Rewind можете да прочетете само в Peika.bg. А сега ви предлагаме да чуете песента "Цветната пейка":

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ