Група IRFAN пусна специално видео-обръщение за концерта си в *MIXTAPE 5*

09.11.2016, 08:00

Музикантите обещаха много изненади за феновете си

   
 
Група IRFAN пусна специално видео-обръщение за концерта си в *MIXTAPE 5*

IRFAN се завръщат в София за специален концерт преди края на годината, след успешното си турне, включващо редица европейски фестивали! На 10.11.2016 г. те ще омагьосат публиката в клуб *MIXTAPE 5*. Групата сподели и видео-обръщение за събитието този четвъртък

1802831

Бандата започва да твори през 2001 г. Името им е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света. Музиката им съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен стил, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток. В творчеството им се отразява музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят.

Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в неравноделни ритми. Резултатът от тази комбинация е един оригинален world fusion. Той е смесица от нео фолк, ориенталски мистицизъм, балкански мотиви и средновековната романтика, които разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук.

Миналата година IRFAN издаде своя трети албум, наречен "The Eternal Return". Той се появи цели 8 години след предшественика си "Seraphim". Сега музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от най-новите, все още неиздавани техни композиции.

1802830

Станете част от мистичното музикално пътешествие с IRFAN на 10 ноември в клуб *MIXTAPE 5*!

Врати: 20:00 ч.

Билети: 8 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim/10 лв. на входа на клуба в деня на събитието

Фейсбук събитие

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ