Готови ли сте за взривоопасния диджей сет на Gernot Bronsert от Modeselektor?

14.01.2015, 12:29

Ще го чуем на 24 януари в студио "Орфей"

   
 
Готови ли сте за взривоопасния диджей сет на Gernot Bronsert от Modeselektor?

Остават точно десет дни до гостуването на Gernot Bronsert в студио "Орфей", на което всички очакваме да чуем най-актуалните диджей сетове на електронните банди Modeselektor и Moderat. Билетите вече са в продажба, като все още можете да се сдобиете с пропуски "Ранно пиле" от по 20 лв. (само в магазин "Яко", ул. Граф Игнатиев 43), както и стандартни билети от по 25 лв. онлайн в мрежата на Eventim, както и в магазини Германос, Пикадили, ОМВ, Билетен център на НДК и др.

Modeselektor и Moderat се превръщат в синоними на необясним хаос от звуци, който веднага те вдига на крака, благодарение на Gernot Bronsert и Sebastian Szary. Modeselektor е основана малко след разрушаването на Берлинската стена, но и до ден днешен е олицетворение на свободната и дори анархична Източна Германия с неметафорично казано революционната си музика - странна смесица от глич, електро хаос, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не. За да успят да я дефинират, музикалните критици трябва да измислят нови определения, като част от тях са "Щастлив метал, психеделично електро, отровен рап" и др. Членовете на Modeselektor винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които всъщност никога не са им били нужни, за да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

1460800

Истинският възход на групата започва през 2001 г., когато срещат Ellen Allien, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света, а именно BPitch Control. Следват сингли, епита, ремикси и различни колаборации, които бързо привличат международното внимание и карат небезизвестният Том Йорк от Radiohead да обяви публично адмирациите си към музиката на Modeselektor.

След години на интензивни турнета, през 2005 г. групата издава първия си студиен албум, който е със заглавие "Hello Mom!". Албумът моментално бива определен за продукт, който е извън нормите на издаваната досега електронна музика. Разбира се, обира овациите на музикалните критици и тези на публиката.

През 2007 г. излиза вторият албум - "Happy Birthday", който също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него през 2008 г. берлинчаните печелят наградата за "Най-добър дъбстеп и грайм артист" на Beatport Awards. Третият им самостоятелен албум - "Monkeytown", излиза през 2011 г. и включва колаборации с няколко известни артисти, включително и Том Йорк.

Паралелно с всичко, от 2002 г. дуото пише нова история в електронната музика с друг тип от тяхната порода – електронният продуцент Apparat, с когото създават музикалния проект Moderat. Последният продукт, родил се от съвместната им колаборация, е от миналата година – албумът, озаглавен "II". Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща съвместната им работа в перфектна синергия от звуци, осигуряваща динамично музикално преживяване, което всеки електронен фен е длъжен "да си причини".

Съветваме ви да не пропускате неповторимия диджей сет на електронните ментори Modeselektor, което е част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat, представен от Gernot Bronsert. Той със сигурност знае как да раздвижи всички, пък било и в една студена януарска нощ, каквато може би ще усетим на 24-ти януари.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ