Готвят мюзикъл по "Американски психар"

   
 
Готвят мюзикъл по "Американски психар"

Обявиха официално, че текат репетициите на мюзикъл по култовия роман на Брет Истън Елис "Американски психар". Добре де, признавам, че филмът по книгата може и да е по-култов, защото там Крисчън Бейл вдига летвата на кино лудостта наистина високо и единици са персонажите, които могат да си съперничат с неговия Патрик Бейтман. Така или иначе британската трупа "Headlong Theatre Company" обяви пред BBC News, че работи върху проекта вече от няколко години.

Засега е ясно, че драматургията ще е на Робърт Агире-Сакаса, който наскоро постави на Бродуей мюзикъл, базиран на Спайдър-мен. Музиката пък ще бъде на Рупърт Голд, а за текстовете на песните ще отговаря носителят на Грами Дънкан Шейк. Нито един от артистите, които ще участват обаче, не бе споменат поименно.

Проектът е повече от амбициозен, защото преправянето на един от най-провокативните филми на на 90-те години на мюзикъл не е лека задача.  Правя уточнението, че филмът е от 2000г., но романът на Елис излиза през 1991г. и изцяло предава деведесетарския си дух на екранизацията. Филмовите критици и досега не са сигурни дали лентата на Мери Ханър е гениална, или не струва и пукната пара. Аз, тъй като не съм никакъв филмов критик, съм сигурен, че филмът е повече от добър, но остава загадка какво ще се получи от този музикален проект. Не, че се съмнявам в способностите на екипа, просто някак си не мога да си представя как героят тича гол, изпоцапан до уши в кръв, с моторна резачка в ръка и се опитва да доубие бягаща от него гола проститутка, правейки всичко това пеейки.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ