Големите лъжи в супермаркета

09.11.2020, 09:45

Хващал ли си се на някоя от тях!

   
 
Големите лъжи в супермаркета

На какво ли не са готови производителите, за да ни накарат да купим даден продукт. Освен ярките етикети и гръмките обещания по опаковките, те често прикриват или изопачават информацията за състава на стоките си.И макар законът да не го позволява, те често си намират начини да го заобиколят.

Виж кои са най-големите измами, които използват производителите. 

Огранични/Био плодове и зеленчуци

Този надпис може и да ти дава известна сигурност и попринцип би трябвало да има зашо. Но честа практика е търговците да слагат такива етикети дори и без да отговарят на истината. Експерите предупреждават да не се хващаме на този трик, защото тези продукти са с неясен произход. При възможност винаги проверявай сертификатите на производителя в интернет.

Пълнозърнест хляб

2257582

Ние много обичаме такъв хляб, но често външният вид ни подвежда. Истинският пълнозърнест хляб се прави от брашно от 1 клас, в него няма други зърнени култури. Това, че хлябът е поръсен с различни семена върху коричката не го прави пълнозърнест.

Диетични продукти

Не, тези продукти няма да ти помогнат да отслабнеш. Винаги гледай състава и обръщай внимание на калориите, въглехидратите, протеините и мазнините. Просто чети етикетите и избирай храна, която е полезна за теб. Не е нужно тя да е с надпис "диетична". Да не говорим, че диетичните напитки и сладкиши са пълни с изкуствени подсладители, които само влошават здравето.

Олио без холестерол

2257583

Искаш вкусни, хрупкави пържени картофи, но се страхуваш от холестерола, с който ни плашат в рекламите? Изглежда, че олиото без холестерол е решението на проблема, но в растителните масла така или иначе никога няма холестерол. И като цяло човек не може да живее без холестерол, не се страхувай от него.

Фермерски продукт

Можеш ли да си представиш бабата от къщата на село, която дои крава със собствените си ръце и след това налива прясно мляко в бутилки? Фермите отдавна не са малки ферми в селата, а са истински земеделски стопанства, където в продуктите могат да се влагат същите добавки, които влагат масовите произвдоители. не казваме, че винаги е така, но имай едно на ум и се интересувай какво слагаш в хладилника си.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ