Всички плакати са еднакви!  12 Виж всички снимки

08.11.2011, 14:27

   
 

Винаги сме поддържали тезата, че американското кино е едно огрооомно клише, от което от време на време изкача нещо наистина качествено направено. Но след него вълната боза е толкова гъста, че не след дълго споменът за качественото е останал само в съзнанието на ценителите и експертите. Доскоро мислехме, че у нас този факт се забелязва толкова ясно, тъй като 99% от филмите по българските кина са американски и пренасищането от тази кинематография вече е осезаемо.

Преди малко обаче попаднахме на едно гениално хрумване, подредено в снимкови колажи, които направо ни стоплиха душиците. Цялостната идея на колажите е, че постерите към американските, а и не само, филми са абсолютно еднакви. Техният дизайн и композиция се определят от 12 шаблона, по които се правят огромна част от постерите. Едната група плакати са в категорията, в която на фона на плаж са поставени големи човешки глави, а в долната част – дребни човешки фигури. Във втората група попадат постерите, в които се показват персонажи в гръб. В третата група пък са събрани двойки, опрели гърбове, независимо от жанра, в който се подвизават. Четвърти са подредени плакатите, на които хората неизменно са заснети в леглото. Няма да ви изброяваме всички, за да можете сами да им се насладите.

Авторът е успял да категоризира плакатите и да ги подреди в последователност, която няма как да не докара усмивки на лицата ви. Разбира се, никой не се опитва да съди създателите на рекламните постери, но пък един подобен критичен поглед може би ще провокира малко повече оригиналност у хората, които отговарят за това. Ако не друго, поне нас ни разсмяха. Вижте всички колажи в нашата галерия.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ