Все по-пристрастени към смартфоните

27.07.2011, 17:32

   
 
Все по-пристрастени към смартфоните

Изглежда, че проблемите ни със смартфоните далеч не се ограничават до защитата на информация и добрата стара кражба от джоба, докато се разхождаме. Започнали сме да се привързваме към джаджите и това е плашещо.

"Наблюдавали сме хора, които се сдобиват за първи път със смартфон, и гледката е потресаваща", казва Лиса Мерло от университета във Флорида, цитирана от hothardware.com. "За обикновения телефон никой не говори, но много късметлии, купили си iPhone, го кръщават и започват да го оборудват с калъфчета и да ги сменят като дрешки." Според Мерло, колкото повече функции може да изпълнява един смартфон, толкова повече хората стават зависими от него.

Някои дори са склонни да използват телефоните си, само за да избегнат разговор с някой неприятник. Други пък тотално игнорират човешките същества около себе си, ако се доберат до някаква джаджа. Оказва се, че колкото повече звуци издава смартфонът, толкова повече ще си играем с него. Една огромна част от притежателите на "умни телефони" пък ги използват във всеки момент, в който имат свободно време или просто когато им се налага да почакат за нещо. А най-крайното състояние, разбира се, е в леглото - съществуват хора, които не могат да заспят без да проверят всичките си мейли и да напишат няколко смс-а. Те дори не изключват звука, за да могат да отговорят на всяко обаждане във всеки час на нощта.

Ако трябва да сме честни, и нашите телефони са в близост до леглото, но когато ни се обадят, ние обикновено затваряме, сънено попържайки. Нощните смс-и ги пишем по-скоро в нетрезво състояние, а наскоро открихме, че дори и сами си ги трием, за да не се ядосваме сутринта. Тогава на главата ни се изсипват други проблеми и така един вид си спестяваме срама. Ако у вас самия откривате симптоми на пристрастяване към хипер-мега функционалностите на новия си смартфон, ще ви дадем един съвет. Купете си добрата стара Nokia 3310. С нея също няма да ви е скучно, защото има змия!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ