Вредно ли е да пиете вода по време на хранене

26.05.2016, 19:00

Интернет е пълен с мнения, но ние знаем истината

   
 
Вредно ли е да пиете вода по време на хранене

Интернет е пълен с противоречиви изследвания, мнения и опити за доказателства. Достатъчно е да се заровите в няколко форума и съвсем да се вкиснете. Щом го пише в интернет, значи е вярно, ама не винаги. Ние попитахме специалистите и прочетохме достатъчно научни статии. Ето и истината.

Вредно ли е да пиете вода по време на хранене?

ДА

Според диетологa Г. Шелтън да се пие вода по време на храненe е напълно излишно. Водата отслабва ефекта на слюнката и се прецаква процесyt на храносмилане, защото работата на слюнката трябва да се извършва от стомаха.

НЕ

В крайна сметка на стомаха изобщо не му пука дали пиете вода или не. Още повече, че в процеса на хранене се отделят левкоцити, които повишават нуждата от течности. Затова да се пие вода по време и след храненe не само, че не е вредно, но даже е необходимо.

ИСТИНАТА

Левкоцитите нямат нищо общо с целия процес. Всичко е далеч по-просто. Сериозните диетолози изобщо не разглеждат проблема с водата по време на храненe - в свят, задръстен от мазнини, консерванти и затлъстяване им стигат достатъчно беди. Ако владеете английски, можете да прочете цялото изследване напълно безплатно - ТУК. Там черно на бяло и научно подпечатано е доказано - да се пие вода преди, след и по време на хранене е напълно безвредно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ