Владо Попа и новата му банда "Нищо общо"

11.04.2016, 17:45

Вече работят по първия си албум

   
 
Владо Попа и новата му банда "Нищо общо"

Родната публика да се държи здраво, защото Владо Попа има нова банда. Колегите от iNews не пропуснаха веднага да разпитат музиканта за какво точно става дума.

След като се отдели от "Уикеда", топ барабанистът сътвори нова група, носеща името... "Нищо общо".  В този състав музикантите направиха първия си Open Air концерт в Маймунарника миналия петък. Звучаха веселяшки кавъри на най-актуалните хитове (от Hello на Адел до Purple Rain на Принс) в ska, punk и rock вариант. 

И въпреки, че между старите "маймуни" Венци, Емо и Владо, и свежите членове на бандата Диди и Траян (X-Factor) привидно няма "нищо общо", те вече работят и върху първите авторски парчета на бандата.  Това е и поводът да си бъбрим с Владо Попа.

Как решихте да се съберете?

Венци и Емо свиреха заедно. Случайно се видяхме, напихме си и решихме да направим трио, което впоследствие прерасна в квинтет.

Кои са останалите членове на групата?

Oсвен нас тримата с Венци Станев и Емо Елазар, са още Траян Костов (познат на всички от X-Factor) и Диана Стефанова - Диди.

Как избрахте името "Нищо общо"? Кой беше кръстикът?

Всъщност кръстник на групата е Траян. Първоначално се казвахме "Burn again", но след като Траян предложи новото име "Нищо общо", всички го харесахме и единодушo решихме да се преименуваме.

Имате ли вече авторски парчета?

В момента започваме работа по първия ни авторски албум и ни предстои доста работа, но ни е много приятно да се занимаваме с това.

Кой е основният двигател на бандата в творчески аспект?

Венци Станев е основоположникът и двигателят на групата в тандем с Траян Костов, но нищо нямаше да е това, което е, без останалите членове на бандата.

Най-голямата щуротия, която си вършил напоследък?

Започнах да свиря с "Нищо общо". А това е ново начало за мъж като мен на 52 години. Едва ли има по-голяма щуротия от това, но съм убеден, че си заслужава!

Цялото интервю с Владо Попа можете да прочетете в iNews.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ