Виж кои са Иг-Нобеловите лауреати за най-дебилни изобретения тази година

16.09.2019, 09:00

Страшен майтап!

   
 
Виж кои са Иг-Нобеловите лауреати за най-дебилни изобретения тази година

Иг-Нобеловата награда е пародия на известната Нобелова награда. Тя се дава на учени, които създават най-странните и ненужни открития и изобретения. За първи път подобни награди започват да се връчват преди 28 години. По традиция те се награждават от истински нобелови лауреати, които се накичват с перуки, фалшиви носове и странни шапки. Забавното е, че има учени, които са успели да получат както Нобелова, така и Иг-Нобелова награда.

Най-мръсните пари

Учени от Холандия и Турция решават да разберат кои банкноти са най-мръсните в целия свят. Най-голямата армия от бактерии е забелязана върху банкнотите на Румънската централна банка.

Машина за смяна на пелени

Най-запомнящото се изобретение е това на Иман Фарахбакш от Иран, което помага за смяна на пелени. Машината вече е патентована в Америка.

Температурата в гащите на пощальоните

КАКВО???!!! Учени от Франция решават да разберат температурата в шортите на пощальоните. Оказва се, че температурата на левия тестис винаги е по-висока от тази на десния. Накрая се оказва, че всички пощальони във Франция са асиметрични.

Пица, която лекува болести

Силвано Галус от Италия решава да открие способността на пицата да лекува рак и инсулт. Оказва се, че тя наистина може да го направи. Но само италианската!

Химикалките и човешкото щастие

Фриц Щрак от Германия доказа, че хората, които обичат да гризат химикалки, са по-склонни да се усмихват и да се радват на живота. После промени решението си и доказа, че това не е така.

Бебешка слюнка

Японски учени установяват общото количество слюнка, което детето произвежда на ден. Кому е нужно...?

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ