Вече е доказано, че Джеймс Бонд е психопат

24.08.2016, 21:00

Агент 007 се е прикривал през цялото време

   
 
Вече е доказано, че Джеймс Бонд е психопат

Когато Иън Флеминг за първи път е пише за подвизите на суперагентът Джеймс Бонд, модерната психология все още е била в юношеска възраст и общоприето клинично определение на думата "психопат" не е било въведено. Въпреки това авторът на практика описва най-точната проява на функционираща психопатия за времето си.

Това разбираме благодарение на теста за психопатия на д-р Робърт Хеър (който и вие можете да си направите). Той е създаден за да помага на съдиите да определят нивото на психопатия на престъпници. Според теста има 20 признака, които подсказват, че личността е психопат. Нека видим на колко от тях отговаря 007.

1. Очарователен на повърхността.

1768629

Всички велики филмови психопати умеят да очароват останалите (Ханибал Лектър например им приготвя страхотна вечеря с човешко месо). Същото може да се каже и за г-н Бонд. Независимо дали се опитва да съблазни поредната жена за лишен от емоции секс или си разменя остроумия с поредния враг, когото по-късно ще застреля в главата, той винаги го прави с хладнокръвното очарование на безскрупулен психопат. 

2. Самовлюбен.

Да, Бонд определено е такъв! Всеки таен агент, който така безпроблемно раздава името си наляво и надясно, въпреки очевидните опасности от това, трябва да е малко или много грандоман. В неговия случай със сигурност е много, тъй като дори и начинът, по който се представя, е отработен до съвършенство.

3. Търси адреналина.

1768624

Обикновено психопатите са търсачи на силни усещания, които предприемат някакво рисково поведение, за да си набавят необходимия адреналин. Повечето психопати задоволяват тази си нужда с кокаин и други вдигащи наркотици, но 007 е различна порода. Той предпочита престрелките по време на ски или убиване на главорези с химикалка.

4. Патологичен лъжец.

1768631

Всичко, което излиза от устата му (освен името) обикновено е лъжа. Но това е нормално, все пак е шпионин.

5. Не изпитва угризения или вина.

1768625

За половин век активна дейност в книги и филми, Бонд няма нито една мисия, в която не убива някого. От "Dr. No" (1962) до "Quantum of Solace" (2008) той убива 352-ма души, което е повече от всеки сериен убиец в историята. И мигва ли му окото някога? Не!

6. Неудържима сексуалност.

1768627

Едва ли има нужда да се казва нещо тук. Дори и да има бой, в който Бонд да е победен, със сигурност няма жена, която той да не е свалил. За 24 филма той е преспал с 55 жени. Като вземем предвид, че повечето от тях са се опитвали да го убият, това си е доста добра успеваемост.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ