ВИДЕО: Фонтан за чудо и приказ

14.09.2011, 13:57

Не е български

   
 
ВИДЕО: Фонтан за чудо и приказ

От днес нататък всички фонтани, които някога сме харесвали и сме можели да съзерцаваме с часове, вече са убийствено скучни. Това е защото попаднахме на видео, което показва една сравнително нова придобивка на гара в Осака.

Фонтанът изписва часа в реално време, може да пише думи, а в повечето време показва красоти от сорта на цветя, ноти, приятни извивки и геометрични форми. Водната игра определено е приятна за окото и представлява реален риск да закъснеете, ако се спрете, за да погледате. Точно както две дечица се захласват и изпадат в еуфория, вперили поглед в непрестанно изменящите се форми. Напълно разбираме кефа, който малчуганите изпитват. Сигурни сме, че ако някой ден в някой български град се появи подобна приятна придобивка, никой няма да остане равнодушен. Защото това все пак си е почти истинска анимация, само че с вода и се случва пред очите на хората. Водата не се хаби и не изтича някъде в небитието, ами постоянно се върти, а когато фонтанът е "в покой", въздухът се овлажнява и се превръща в естествен охладител.

Направо вече си представяме как биха изглеждали фонтаните пред НДК, ако бяха от този "анимационен" тип. Лошото е, че първото, за което се сещаме, са отново дечица, изпаднали в еуфория, но по-скоро къпещи се вътре, въпреки стотици табели. Но, това е само във въображението ни, а реалността може да се окаже много по-добра.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ