ВИДЕО: Такси, което не бихме пропуснали

08.12.2011, 11:30

   
 
ВИДЕО: Такси, което не бихме пропуснали

Азия безспорно е континент с доста странни и чудати хора. Изумявали сме се неведнъж както на техните способности, така и на техните прищявки и представи за лукс. Но този път наистина се изненадахме от последната лудост, която са измислили във Виетнам. Става дума за Bentley Continental GT, което се движи по улиците на Сайгон в ролята си на такси. В трафика, между стотици скутери, евтини коли и велосипеди това "такси" си обикаля съвсем спокойно и си търси кой да го наеме.

Все пак от видеото, което показваме не можем да разберем дали това е наистина такси или е просто някакъв нов вид маркетингова стратегия на някой азиатски авто-производител. Но има ли значение, и така идеята си е много добра. Със сигурност ние няма да можем да се повозим, но пожелаваме на всички виетнамци щастливи моменти, прекарани в него.

А сега малко повече за нестандартното такси. Continental GT беше пуснат през 2003, за да замести Rolls-Royce Continental R и T. Двигателят на чудовището е 6-литров, W12, който развива мощност от 560 коня, като му позволява да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4.8 секунди. Въртящият момент на Bentley-то е 650 Nm между 1600 и 6000 оборота, а максималната скорост на този звяр е 318 км/ч. Никак не е зле за такси, нали? А ако шофьорът му е вид виетнамска версия на Сами Насери (Даниел), от поредицата френски филми "Такси", то тогава кефът със сигурност ще е неописуем. Слава на азиатците, кога ли и по нашите разнебитени улички ще видим такова "тахи"?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ