ВИДЕО: Светът е прекрасен!

16.12.2011, 09:14

Наистина

   
 
ВИДЕО: Светът е прекрасен!

Знаем, че мъглата ви пречи да видите какво има около вас и затова решихме да ви покажем колко прекрасен е светът. Ние живеем в една миниатюрна част на Земята, а всъщност се случват толкова много неща, които и да искаме не можем да видим, камо ли да се включим в създаването им. За радост съществуват програми и телевизии като Discovery Channel, National Geographic, BBC и др. Сами знаете, че хората, които дават парите за документални филми в изброените по-горе медии, не се притесняват да отпускат стабилни средства и резултатите са очевидни.

Едва ли има човек, който, прецъквайки отегчено през безбройните телевизионни канали, не е попадал на приказна картина, изобразяваща екзотични животни, океани или пък различни процеси, случващи се в природата, които само търпеливото око на камерата може да улови. В почти 90% от случаите, зрител, попаднал на подобна картина, остава на същия канал за дълго време.

Нашият екип не е изключение. Обожаваме да гледаме добре заснети и добре разказани истории от природата, които ние трудно бихме разбрали сами. Особено в наши дни, когато технологията е способна да възпроизвежда все по-качествени изображения, гледането на подобни научно-популярни филми е изключително удоволствие. Казваме ви всичко това, защото днес попаднахме на едно очарователно видео, автореклама на BBC.

Макар и кратък, клипът е страхотен, като освен с удивителните кадри, приказният ефект е постигнат и чрез задкадровия текст. Гласът е на сър Дейвид Атънбъро, а думите са от вечната песен "It's A Wonderful World" на Луис Армстронг. С една дума: вълшебно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ