ВИДЕО: Руски среден пръст за Обама

23.11.2011, 16:45

На живо в ефир

   
 
ВИДЕО: Руски среден пръст за Обама

Професията на телевизионния говорител е интересна за обикновения зрител. Ето например хората, които четат новините по най-популярните български телевизии. Те "влизат в дома" на българина всяка вечер. Независимо дали са мъже или жени, журналистите, които се появяват на телевизионния екран, бързо стават известни, особено ако демонстрират талант и усет към професията. Но точно както във всяка професия, и в телевизията могат да се допуснат гафове. Някои от тях бързо се забравят от зрителите, въпреки че остават с години в архивите на телевизията. Лошото е, че откакто царува интернет, нищо не остава незабелязано, камо ли да бъде забравено.

Точно такъв е случаят със злощастната телевизионна говорителка в руската ТВ РЕН, която очевидно има търкания с единия от операторите в студиото. До този извод стигаме, защото симпатичната дама видимо изгубва търпение само секунда преди режисьорът на пулт да превключи от камерата, снимаща нея, към репортажа, разказващ за Дмитрий Медведев и срещата на страните-членки на организацията за Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество.

Забавното съвпадение е, че точно след като изрича името на президента на САЩ Барак Обама, говорителката гордо показва среден пръст. Предназначен за оператора, този пръст в крайна сметка се оказва насочен директно към всички зрители и към самия Обама. Адски ни е забавно, защото подобни гафове не се случват всеки ден, а и този си е направо майсторски. Признаваме си, досега смятахме, че само в българските студия колегиалните отношения са така нажежени. Но, видите ли, оказа се, че с руския народ продължаваме да си приличаме, въпреки че уж от няколко години се развиваме по съвсем различен начин.

Дали руският среден пръст ще засегне американската президентска институция не знаем, но сме убедени, че руската телевизионна говорителка ще бъде порицана, тъй като в момента всички около Медведев и Путин са леко изнервени. Все пак преди няколко дни Путин бе за освиркан първи път.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ