ВИДЕО: Последното на R.E.M. 2

01.11.2011, 11:45

   
 
ВИДЕО: Последното на R.E.M.

Преди време споменахме с недоволство за предстоящата раздяла на R.E.M. Сега гледаме далеч по-ведро на нещата. Щом са решили да се разделят, така да бъде. Малко преди да го направят обаче пак успяха да ни изненадат и то напълно в техен стил, като са снимали последното си видео "We All Go Back to Where We Belong" със специалното участие на актрисата Кирстен Дънст.

Всъщност видеото има две версии. Първата е с Кирстен Дънст, а втората – с участието на поета и активист Джон Джиорно.

Ние вече гледахме и двете версии и сме готови да се изкажем по въпроса:

Песента е хубава, след като я слушахме няколко пъти – дори много хубава и трогателна. Оценяваме и замисъла на R.E.M. - да покажат естественото чрез чернобелите образи на Кирстен и Джон. Но трябва да кажем, че от време на време ни става твърде арт. Някак не ни се получава преклонението пред един образ, който просто стои. Да, наистина стои добре на екрана и сигурно трябва да ахнем в захлас "О, колко е естествена! Усмихва се, а изглежда че всеки момент ще заплаче." или "Ах, как живи са чертите на Джон Джиорно. Сякаш цялата му поезия е изписана на лицето му." Но ние няма да го направим, защото не сме толкова арт и не сме толкова чувствителни. Просто ще се примирим с факта, че може би това е най-добрият начин за R.E.M. да се сбогуват с публиката – тихо, естествено и черно-бяло. Така де, цветното може да прерасне в кич, но черно-бялото винаги е арт.

Изобщо не мислим, че нашето или нечие друго мнение, ще разколебае феновете на бандата, които с нетърпение очакват колекцията с най-големите хитове на групата. Тавата ще включва 40 песни на R.E.M., наречена е "Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage" и ще бъде издадена на 15 ноември под формата на двойно CD.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ