ВИДЕО: Новото филмово чедо на Люк Бесон

06.12.2011, 14:34

   
 
ВИДЕО: Новото филмово чедо на Люк Бесон

Преди години името на французина Люк Бесон беше синоним на интересно европейско кино, доближаващо се до американското, но направено далеч по-интелигентно. С течение на времето обаче Бесон предпочете продуцентското столче пред режисьорското и общо взето смъкна летвата за съжаление на не малко киномани. Така или иначе, ние вече сме се примирили, защото е важно човек да прави онова, което му харесва, а явно Бесон харесва продуцентството.

Сетихме се за режисьора на "Леон" (1994), защото попаднахме на трейлъра на най-новия му филм. Той се казва "Lockout" и, както вече вероятно сте се досетили, Бесон е негов продуцент, но и сценарист. Режисьори са дебютантът Стивън Леджър и Джеймс Матър, който също прави първи режисьорски филм, а досега се изявяваше основно като оператор. И понеже Люк Бесон си знае работата, за да балансира екипа и по някакъв начин да "компенсира" дебютантите, в главната роля е поставил Гай Пиърс, когото познаваме от "Поверително от Ел Ей" (1997), "Мементо" (2000) и "Войната е опиат" (2008), а имената около него са на Маги Грейс, Питър Стормар и др.

От трейлъра, който вие можете да видите в края на текста, не става много ясно точно за какво ще се разказва в "Lockout", но пък ние се сдобихме с кратко описание на сюжета, което гласи: "Един мъж по погрешка е обвинен в подготовка на шпионаж срещу САЩ. Хората, които са го заловили, му предлагат начин, по който може да спечели свободата си. Той трябва да спаси дъщерята на президента, която е отведена в затвор." Какъв по-точно затвор обаче, оставяме на вас да разберете през месец април догодина, когато ще бъде премиерата на филма.

Трейлърът ни хареса заради началото и края му, в които Гай Пиърс, завързан за един стол, се гаври с въпросите на някаква важна клечка, а за всеки грешен отговор, който дава, получава по един прав удар в главата. Ако трябва да сме честни с вас, онова, което изпитваме към историята и изобщо към новите филми на Бесон, е огромен скептицизъм. И въпреки това гледаме всяко заглавие, което излиза под режисьорската и продуцентската палка на французина, защото все още се надяваме да видим нещо добро като в началото на кариерата му.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ