ВИДЕО: Надбягай ме!

14.11.2011, 14:34

   
 
ВИДЕО: Надбягай ме!

Много е трудно за обикновените хора да разберат точно колко бързо преминават маратонците разстоянието от 42.195 км. Едва ли изобщо някога сте си представяли скоростта на бягане, освен ако не сте тренирали лека атлетика и покрай вас не са хвърчали маратонци. И понеже смятаме, че тази вероятност е наистина малка, то направо я изключваме.

Вероятно, точно като нас, от екипа на ASICS и организаторите на маратона в Ню Йорк са си задавали подобни въпроси в търсене на успешна рекламна кампания. Така, от мисъл на мисъл те стигнали до прекрасната идея да стимулират обикновените хора да се състезават с Райън Хол. Той е един от най-бързите американски маратонци, а на последното бягане в Чикаго завърши на пета позиция. За целта в един търговски център била поставена внушителна видеостена с дължина от близо 20 метра. На видеото в края на текста ще видите как на стената се отброяват секундите, след които Хол ще връхлети, а желаещите да се надбягват с него трябва да тръгнат. Някои по-съвестни изчакват секундите да изтекат, за да се хвърлят в надпреварата. Други, осъзнали, че така нямат никакъв шанс срещу маратонеца, тръгват по-рано, но това не им помага особено.

Забавното е, че дори самият Райън пробва да се надбяга, но не успява. След като всякакви хора, малки деца и професионалисти застават до стената и бягат без да успеят да победят Хол, става ясно, че с феноменалната скорост Райън избягва разстоянието за целия маратон. А ние тук се задъхваме от седем стълби.

Направо си е малко депресиращо да гледаш как един 29-годишен американец търчи с неземна скорост, а ти до него кашляш всичко, що си поемал през целия си живот. Самочувствието ни обаче има свойството да не забелязва какво се случва около него и изобщо да не се засяга. Ако и вашето е такова, то можете спокойно да гледате видеото. В противен случай – пак го вижте, но се пригответе за страдание и печал.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ