ВИДЕО: Две Снежанки ни очакват догодина

11.11.2011, 13:26

   
 
ВИДЕО: Две Снежанки ни очакват догодина

"Огледалце, огледалце, коя е най-красива на земята?" Спомняте ли си този въпрос, който сме чели стотици пъти от една от най-известните приказки в света? Разбира се, той е зададен от Злата кралица.

Приказката за Снежанка, най-популярна от варианта ѝ, поднесен от Братя Грим, е претърпявала какви ли не трансформации през годините. Комедии, трагедии, драми и мюзикъли – историята на красивото момиче и тежката му съдба е била "разчитана" и преразказвана стотици пъти по всякакви начини. Догодина пък светът ще се запознае с най-новата киноверсия - "Снежанка и Ловецът", режисирана от Рупърт Сандърс. Интересното е, че това е официалният дебют на Сандърс, но не си мислете, че той е оставен без контрол. Плътно до него стои продуцентът на "Алиса в страната на чудесата" Джо Рот, който вероятно е дал своя принос за филма.

В ролята на Снежанка ще видим Кристен Стюарт, която определено пасва на профила на героинята – бяла кожа, абаносова коса, кърваво червени устни и (вероятно) добро сърце. Но сложена редом до актрисата, изпълняваща ролята на Злата кралица, а именно Чарлийз Терон, не смятам, че изобщо е честно да бъде наричана по-красива. Разбира се, аз като жена нямам онзи обигран мъжки поглед, който спокойно да сортира красотите на дамите на добри, по-добри и сексбомби. Струва ми се обаче, че сексапилът на Терон е с измерения по-голям от този на Стюарт. Както и да е.

В ролята на Ловеца ще видим нашумелият от ролята на бог Тор Крис Хемсуърт, който отново ще има възможност да развява мускули и смелост, но може би в един осезаемо по-добър проект. Дали наистина "Снежанка и Ловецът" ще успее да оправдае големите очаквания, ще разберем през юни 2012 г. Три месеца по-рано пък ще бъде премиерата на една друга "Снежанка", режисирана обаче от Тарсем Сингх. Индиецът се прочу с филмите си "Клетката" и "Падането" по сценария за "Йо хо хо" на Валери Петров. Неговата Снежанка ще бъде изиграна от Лили Колинс, а Злата кралица ще ни представи Джулия Робъртс.


Случайно или не, през лятото на следващата година ще можем да сравним две екранизации по една и съща приказка. Отсега личи обаче една основна разлика между тях – филмът на Сандърс ще бъде много по-мрачен и доста отдалечен от познатия вариант на приказката. "Снежанка" на Сингх пък обещава да бъде близо до първоизточника, а по материалите за него можем да съдим, че ще бъде по-цветен и може би по-приказен от първия.

А сега ви оставям да гледате трейлъра на "Снежанка и Ловецът" с обещанието, че когато излезе видео и за "Снежанка" на Тарсем Сингх, веднага ще ви го покажа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ