В учебно заведение в Токио студентите изучават програмиране в компанията на малки "прислужници"

11.10.2017, 19:30

Ние други работи бихме правили с тях!

   
 
В учебно заведение в Токио студентите изучават програмиране в компанията на малки "прислужници"

Като център на японската академична и икономическа сфера, Токио разполага с много търговски училища, където студентите могат да научат умения за усъвършенстване на професионалната си специализация или за подготовка за нови достижения в кариерата.

Но една образователна институция, разположена в квартал Шибуя, е различна от всички останали.

Тук не говорим за учебни дисциплини и различни курсове по специалността. Това, което превръща училището в неповторимо е възможността сред студентите да има една малка и сладка "прислужница" (maid), която да стимулира тяхното обучение и да им помага. 

1989715

Когато обучаващите се се прекрачат прага на MadeInMaidFamily, прислужниците ги посрещат с фразата "Okaeri nasaimase" ("Добре дошли вкъщи"). Това е същият примамлив поздрав, с който момичетата примамват клиентите в специалните японски Maid кафенета.

1989710

Вместо да изпълняват ролята на инструктор, момичетата учат заедно със студентите, които предварително са си заплатили съответна за услугата сума пари.

1989713

"Програмата" цели да стимулира студентите от мъжки пол да посещават по-често класната стая и да ги мотивира да се специализират в избраната от тях посока. 

1989711

Потребители в Интернет обаче побързаха да се пошегуват, че, ако студентите изучават програмиране, това ще е може би единственият им шанс да са близо до жена.

1989714

От MadeInMaidFamily казват, че целта им е не само да зарадват феновете на т.нар. прислужници, но да дадат възможност за работа на самите момичета. Факт е, че през изминалото десетилетие Maid кафетата са процъфтяващ бизнес в цялата страна и подобен тип заведения се повяват непрекъснато.

1989709

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ