В Германия обявиха махмурлука за болест

07.10.2019, 15:00

Значи ние много често боледуваме...

   
 
В Германия обявиха махмурлука за болест

Немският съд постанови, че махмурлукът е "болест", дни след като в Мюнхен започна ежегодният фестивал на бирата Октоберфест.


Фирма бе изпратена в съда във Франкфурт, след като беше обвинена в неправомерни здравни претенции за своите лекарства против махмурлук и разтворими напитки, съобщи BBC.

"Под болест трябва да се разбират дори малки или временни нарушения на нормалното състояние или обичайната активност на организма, включително умората, гаденето и главоболието, които компанията твърди, че нейният продукт може да предотвратява", -  добавя решението.

И сега забележи! През февруари учените в Германия и Великобритания откриха, че редът, в който се пият различните напитки не оказва влияние върху степента на махмурлука.

За да докажат тази теза, изследователите напояват 90 доброволци с бира и вино, за да разберат веднъж завинаги дали махмурлукът се влошава от реда, в който се консумират напитките. Около един на всеки десет доброволци повръща. Но резултатите, публикувани в American Journal of Clinical Nutrition, показват, че редът, в който напитките са били консумирани и не оказва влияние върху "интензивността на махмурлука".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ