Българското шарж изкуство се възражда чрез "Карикалтура"

19.04.2015, 16:25

От 22 до 29 април в Ink. BAR

   
 
Българското шарж изкуство се възражда чрез "Карикалтура"

Стефан Стефанов и Давид Вълков са имената на двама млади българи, които ви препоръчваме да запомните. Причината е, че създават смислени неща под формата на карикатури и шаржове. Чрез събитието "Карикалтура" в Ink. BAR организаторите и авторите се опитват освен да представят визуалните интерпретации и хрумки на Стефанов и Вълков, също така идеята е ясно да се заяви съществуването на самобитно българско карикатурно/шарж изкуство.

Изложбата ще продължи от 22 до 29 април в Bar INK., а ето и какви подробности дават организаторите:

Корените на българската шарж/карикатурна култура могат да бъдат открити още в зората на медиите след Освобождението, но карикатурата в 21 век е по-всеобхватна, остра и непримирима от когато и да било. 

На 22-и април "Карикалтура" в Ink. BAR ще се случи във времена, в които шаржовете/карикатурите са под прицел и това вероятно е самото доказателство, че тези жанрове са по-необходими от всякога. 

Като изненада за аудиторията организаторите от ПРОЖЕКТОР са подготвили четене на откъс от дебютната книга на Стефан Стефанов "Горе&Долу" с участието на Вилма Карталска, Еди Шварц, Йонко Димитров, Валентин Гиясбейли и Пламен Стойков.

Книгата е представител на самобитния стил contralit – особена смес от черна комедия, сатира и абсурдизъм. На събитието ще се предлагат и серия специални тениски и стикери с изображения от изложбата на Давид Вълков.

НАЧАЛЕН ЧАС: 19-30 Ч.

За повече подробности около "Каликалтура" се обърнете към Facebook страницата на събитието.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ