Бъдещето на обществените тоалетни

Защо Обама прокарва нови закони за тях?

   
 
Бъдещето на обществените тоалетни

Оказва се, че последните месеци от управлението на настоящия президент на САЩ Барак Обама са посветени на обществените тоалетни. Кой би предположил? Като причината да се случва това е нов закон за тоалетните в училищата, който указва, че всеки ученик може да използва не тоалетната, която отговаря на пола по рождение, а тази, която отговаря на начина, по който се самоопределя ученикът. Момичета и момчета, които считат, че са затворени в грешното тяло, могат да използват тоалетна според вътрешната си полова идентичност.

Това се случва в училищата, но въпросът стои със същата сила и за обществените тоалетни, където нещата се оказват също доста сложни. Противниците на закона казват, че по този начин всеки мъж може да влезе в женската тоалетна и там да заплаши сигурността на жените и момичетата, като и се намират примери в подкрепа на това твърдение. От своя страна поддръжниците на новия закон казват, че ако някой иска да влезе да насилва жени в тоалетна – няма какво да го спре така или иначе. В подкрепа на закона се излагат и следните разсъждения: Действието се развива в южните щати, защото там не е приет новият закон и всеки си ходи в тоалетна, отговаряща на пола по рождение. Сцената е следната: тоалетна, пълна с потни южняци, които от време на време плюят и говорят примерно за последния бейзболен мач. Изведнъж вратата се отваря и влиза мъж, облечен като жена. Всички те го поглеждат и се споглеждат. Какво се случва след това можете да си представите сами.

Поради тази причина САЩ бавно и сигурно сякаш вървят по пътя на унисекс тоалетните, защото вече една трансджендър жена спечели дело срещу работодателя си за полова дискриминация, защото я карали да използва тоалетната за инвалиди. Заедно с това трансджендър жената намира за обидно да се изписва на вратата мъж и жена. Популярното мнение е, че трябва да се използват символи и по този начин ще се спестят много всеобщи главоболия. Как може да пише жена или мъж, като има официално вече 31 пола? Може би навсякъде трябва да има 31 вида тоалетни или 31 вида лепенки със символи, обозначаващи новите полове. Позволено ли е да ги наричам нови полове? Не знам, но със сигурност пътят, по който Щатите вървят, е към унисекс тоалетните или тоалетни, обозначени със символи "Мъж", "Жена", "Други". Интересното е, че последният закон, с който Обама ще се запише в историята, ще бъде запомнен като "Законът за тоалетните".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ