Брутален, по-брутален, "Jackass"

19.09.2011, 15:13

   
 
Брутален, по-брутален, "Jackass"

Съществуват неща, които много малко здравомислещи мъже биха направили. Например едва ли всеки би се спуснал със сноуборд от адски стръмен хълм, гол. Единица са и смелчаците, които биха влезли в химическа тоалетна, която след това ще бъде размятана насам-натам с бънджи. Но знам точно кои хора биха си изкарали повече от чудесно в изброените по-горе примерни ситуации - идиотите от Jackass.

Наричам ги идиоти, защото по-голямата част от зрителите, които са гледали тяхното предаване, имат такова мнение за тях. Всъщност Джони Ноксвил и компания са едни доста свежи индивиди, експериментиращи със себе си, със сетивата си, със смелостта и издържливостта си. Бруталните им каскади и случки, които сами си причиняват, са едновременно нелепи и опасни, а тази комбинация е адски смешна. Най-забавно е когато някоя от планираните идиотщини по някакъв начин се обърка и участващите в нея започнат да се пребиват, да падат и да се смеят. Или да псуват, зависи до каква степен са пострадали.

Всичко започна през 2000 г. Тогава по MTV започна да се излъчва телевизионната поредица "Jackass". Описанието ѝ бе: Реалити шоу за група каскадьори и любители на екстремните спортове, които са с много висок праг на болка. Всеки епизод съдържа видеозаписи на ентусиастите, показващ как те изпълняват глупави и опасни каскади като: седене в химическа тоалетна, изстреляна от бънджи, борене с мечка в костюм на мечка и преструване, че Брад Пит ще бъде отвлечен. Най-якото е, че продуцентската компания на "Jackass" се нарича "Dickhouse" - надявам се, че не е нужно да ви го превеждам.

От 2002 г. насам излязоха няколко пълнометражни филма - на кино и на видео. За съжаление, нито един не достигна до българския пазар по официалните пътища. Което е жалко като се вземе предвид колко много фенове има в България. И понеже аз и моите приятели не се свеним да черпим с шепи от източниците, които предлага интернет, редовно си набавяме дозата Jackass. Точно затова сега ще ви разкажа за някои от най-големите простотии, които съм гледала.

Едно от нещата, които никога няма да забравя, е епизодът, в който Стив О похапва омлет. Да, всички обичаме омлет, особено когато имаме разнообразни продукти като сирене, кашкавал, някакво месо. Всичко забъркано и сложено в тиган добива чуден вкус. Така, обаче Стив О е бруталист. Той прави точно това, което и ние - взима няколко яйца и всички продукти, които иска, но вместо да ги изсипе в тигана, той ги изпива и изяжда. Следва предизвикано и адски гнусно повръщане... в тиган. Пържене и омлетът е готов. А вече истински прегладнелият Стив хапва домашно приготвената храна и коментира вкусовите ѝ качества. Ужас.

Второто нещо, за което се сещам, случайно или не отново е свързано със Стив. Той реши, че иска да си направи пиърсинг на задника. Но не някаква малка кокетна обичка вляво или вдясно. Не, Стив О не си играе. Той пожела пиърсинг, който да свързва двете половини на дупето му. И след като му го сложиха, определено не се чувстваше особено комфортно.

Джони Ноксвил пък е известен с това, че забожда листове по гърдите си с помощта на телбод. Представете си само тези тънки метални остри гадости, които пробиват кожата ви. Той обича и да прави каскади в движение. Например да кара скейтборд на рапма, да излети от нея и да се забие в дърво. Или пък да се пъхне в пазарска количка и да се спусне по стръмнина, в края на която има езеро с доволен брой камъни. Друг вариант е да излезе на балкона на апартамент поне на седмия етаж и оттам да скочи на дърво, като целта е да не пада и да не се пребива.

Героите от Jackass наистина са шантави, но със сигурност знаят за опасностите, които сами си навличат на главите. Особено когато не са пред камера. Доказателство за това бе нелепата смърт на един от екипа им - Райън Дън. 34-годишният американец почина в автомобилна катастрофа, като за най-вероятна причина за инцидента се сочи прекалено високата скорост. За съжаление, подобни неща се случват и на най-добрите. Затова никога не повтаряйте това, което видите във филм или клип на Jackass. Знаем, че сте много смели и способни, но все пак първо помислете. И вместо да се претрепвате, пуснете си някоя от множеството компилации в YouTube, съдържащи отбрани извращения и брутални каскади, с които да внесете малко смях в работния си ден. Аз лично смятам точно това да направя.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ