Брус Дикинсън – чешит, но велик

07.11.2011, 17:45

   
 
Брус Дикинсън – чешит, но велик

Днес разбрахме от издателите Addix publishing, че на българския пазар имаме нова находка. Това е биографията на фронтмена на Iron Maiden, наречена "Брус Дикинсън – животът на легендата от Iron Maiden". Авторът е Джо Шумън.

В рецензията за книгата се казва, че описва историята на Брус чрез серия от интервюта с хората, които го познават добре. Разбира се, става дума не само за музиканта Брус Дикинсън, макар с това лице той да е известен на по-голямата част от публиката. Истинските фенове на метъла и на Iron Maiden обаче са чували за множеството таланти на музиканта. Освен фронтмен на една от най-великите банди в света, Дикинсън е фехтовач, радиоводещ, автор на романи, военен историк и лицензиран пилот на самолет.

Новината за излизането на книгата веднага грабна вниманието ми, тъй като точно вчера гледах един епизод от поредицата "7 Ages of Rock", в която ставаше дума за банди като Black Sabbath, Motley Crue, Metallica и Iron Maiden. Та, докато снимаха Дикинсън и разказваха за това как Пол Ди'Ано напуска групата и Брус заема неговото място, ми направи силно впечатление изказването на музиканта, което звучеше нещо като (цитирам по памет): "Дано сте готови да търпите един чешит в групата, защото аз няма да бъда като онзи другия". Но вероятно точно това е трябвало на Maiden да се превърнат в живи легенди, каквито са днес.

Ако този и други, надявам се още по-интересни моменти, са уловени в книгата, то с най-голямо удоволстивие ще я прочета, а вероятно и всеки фен на Iron Maiden.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ