Британските мъже мечтаят за Top Gear

15.07.2011, 10:40

И има защо

   
 
Британските мъже мечтаят за Top Gear

29% от британските мъже мечтаят да бъдат водещи на телевизионното предаване Top Gear. Това стана ясно от скорошно проучване на сайта MyVoucherCodes.co.uk (който очевидно се занимава с някакви ваучери и... проучвания), допитало се до 1 356 човека. Резултатите са категорични: всеки трети мъж, живеещ някъде из Обединеното кралство, би дал мило и драго да бъде на мястото на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд, Джеймс Мей или на мистериозния професионален шофьор Стиг.

Запитани защо биха искали да са част от Top Gear, почти половината мъже посочили, че намират работата за по-лесна от обикновената. Само една четвърт от желаещите да бъдат телевизионни звезди са изтъкнали "вълнуващия" характер на предаването като основно качество. Българите също искат да се показват по телевизията. Смятаме, че удачното време е това да се случва в предаванията след полунощ, защото в другото телевизионно време Иван Звездев и Ути покриват цялата аудитория.

Втората най-желана работа сред сънародниците на Джеймс Бонд е толкова тривиална, че просто няма накъде повече. 25% от анкетираните искат да работят като бета тестери на компютърни игри. Вярвайте ни, една солидна част от българските мъже също мечтае по цял ден да играе на видео игри. Следователно тук откриваме основна прилика между родните и британските представители на силния пол, с която можем само да се гордеем.

В топ три за най-мечтана работа се нарежда едно по-здравословно поприще - това на професионалния спортист. Цели 24% са посочили непрестанните тренировки, неизбежните контузии и огромните усилия като желана професия. Ето тук вече можем да забележим значителна разлика между нас и британците. Разбира се, ние също обичаме спорта, обикновено пред телевизор с бира и приятели под ръка. Освен това, "ако излезем на терена, ще им покажем, че ние тоя гол щяхме да го вкараме", но никога не го правим.

Топ 10 на най-желаните професии сред британците се допълват от пилот във Формула 1, пожарникар, стоков брокер, пилот на самолет, шпионин и откривател. Ето на това му се вика британска работа!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ