Брендън Лий по Хелоуин  3 Виж всички снимки

31.10.2011, 17:52

   
 

Не зная защо Хелоуин се превърна в такава мода в България. Вярно, че в САЩ са направо побъркани по него и с наближаването му той буквално завзема всички сфери. Тук пък тъкмо приключихме с изборния лов на вещици и то точно в нощта преди празника. Днес всички си шият костюми, дълбаят тикви (а някога това беше прието само в Севлиево), гласят маските и започват да лудеят през нощта. Лошо няма! Изобщо даже. Много е хубаво да се празнува. И колкото повече празници, толкова по-добре. А и щом ще гоним злото с маски, костюми и алкохол, то аз съм твърдо за. Аз така или иначе винаги по този начин гоня злото.

Обаче моята асоциация за Хелоиун винаги е била свързана не толкова с тиквите и костюмите, а с един филм, който гледах много преди този празник да се появи и при нас. Филмът е "Гарванът" от 1994 г. За мен и до ден днешен това е един от най-добрите филми – историята, героите, музиката, атмосферата и, разбира се, играта на Брендън Лий. Да, синът на великия Брус Лий, който умира по време на снимките и това е нещо, което прави този филм толкова истински, далеч надминал маските, грима и костюмите на снимачната площадка.

"Гарванът" е седмият филм, в който Брендън Лий се снима. Той умира на 31 март 1993 г., когато снима сцена, в която по него стрелят с пушка, но тя е заредена с истински вместо с халосен патрон. Закаран е в болница, но след шестчасова операция умира. Погребан е в Сиатъл до баща си Брус Лий.

Брендън Лий е само на 28 години, когато един единствен куршум го убива. В киното и в живота. Дали има нещо случайно, че точно както своя герой в "Гарванът" Ерик Дрейвън, Брендън е щял да се ожени само след няколко седмици – на 17 април 1993 г. за годеницата си Илайза Хътън.

Филмът "Гарванът" е почти завършен, когато Брендън Лий умира. Останалите сцени са заснети с помощта на дубльори.

За вас не знам, аз ще празнувам с "Гарванът" и бутилка водка. А на всички Хелоуин маниаци – честит празник и се пазете от куршумите!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ