Ботоксът превзе и мъжките лица

21.07.2011, 14:52

   
 
Ботоксът превзе и мъжките лица

Ботоксът вече не е запазена територия за жените и техните суетни мании. Употребата му все повече навлиза в мъжкия свят на Запад, но не за да заличава бръчки, а за да помага на кариерата.

Лондонското издание ThisIsLondon е публикувало една прелюбопитна статия за този токсин, който все повече се използва от мъжете в бизнес средите. Но те не са опрели до това вещество, за да се подмладяват и да опъват бръчки, а само по професионални причини. Или поне така твърди адвокатът Марк Робъртс.

"Когато съм в съда и работя по някое дело, ботоксът ми позволява да изглеждам много по-спокоен. Външният ми вид е под абсолютен контрол, независимо какво се случва в мозъка ми. По време на разпити или обсъждания лицето ми не издава вътрешното ми състояние. Не си личи кога съм изненадан, кога съм шокиран или притеснен. А това е предимство в тази игра." А дали си личи кога е щастлив? Това, разбира се, никой не го е попитал.

Оказва се, че Робъртс е един от многото представители на силния пол, подлагащи се на козметични процедури по поставяне на ботокс. В техните среди дори го наричат "про-токс", което е съкращение от "професионален ботокс", а резултатът при всички е един - по-голяма увереност на работното място. И малко по-малко мимики, де.

В същата статия Д-р Андрю Дъглас споделя: "Пациентите ми са адвокати, търговци, банкери, мениджъри, доктори. Всички те са на мнение, че не могат да излъчват спокойствие без малко помощ. Хората работят все повече и по-дълго и напрежението буквално се изписва върху лицата им. Но тук не говорим за премахване на бръчки, а за елиминиране на стреса." Докторът признава, че много повече мъже ползват услугите му. А един от най-редовните му клиенти му споделил, че спечелил последното си дело благодарение на спокойния и отпочинал вид, който имало лицето му. А в действителност не бил спал няколко дена.

Ако питате мен, не искам и да си представям как моят приятел си запазва час за ботокс процедура или баща ми си поставя "про-токс", защото има много важна среща, на която трябва да е убедителен. Пуританка ли съм? Едва ли. По-скоро не мога да се примиря с това, че човек е склонен да замрази изражението на лицето си, за да може да "излъже" другия и да го надвие в някаква психологическа игра. Жените поне си признават, че го правят от суета, от желание да са вечно млади и харесвани. А според цитираната статия, мъжете го правят заради работата си. Независимо каква е причината обаче, резултатът е един и същ - твърде много каменни лица. Слава Богу, че няма ботокс за мозъка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ