Бивш инженер на НАСА показва колко бързо се разпространяват микробите

24.03.2020, 09:00

Трябва много да внимаваме!

   
 
Бивш инженер на НАСА показва колко бързо се разпространяват микробите

Микробите с анаш истински враг, тъй като се разпространяват много бързо, а ние дори не можем да ги видим. Но това, че човешкото око не може да ги улови, не значи, че не трябва да се пазим от тях както подобава.

Бившият инженер на НАСА, а сега и YouTuber Марк Робер, наскоро публикува видео, визуално показващо колко лесно могат да се разпространят микробите, без да забележим и защо е важно да си мием ръцете често, особено при сегашната пандемия на коронавирус.

Марк Робер намира много удобен начин да помогне на хората да визуализират това с помощта на Glo Germ, прах и понякога лосион, който се вижда ясно, когато е изложен на ултравиолетова светлина. Този метод се използва предимно за да научим децата как лесно се разпространяват бактериите и значението на миенето на ръцете.

2221114

Робер решава да проведе експеримент като моли учител да нанесе този прах върху ръцете си и да се здрависа с трима ученици. Освен това той повтаря експеримента като ученици се здрависват помежду си. Така показва колко лесно се разпространяват микробите из цялата класна стая през целия ден.

2221115

20- секундното правило за миене на ръцете допринася много за намаляване на разпространението на микроби. Ако не вярваш виж следващите изображения. Горното показва как изглеждат ръцете след миене от секунди, а долното - при миене от 20 секунди.

2221113

2221111

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ