Алкохолът е по-сладък в дискотеката

19.12.2011, 09:08

   
 
Алкохолът е по-сладък в дискотеката

Точно когато си мислим, че не можем да бъдем залети с нови налудничави проучвания от добрите хора с белите престилки, тогава те излизат с нещо ново и още по-странно от предишното. От последните, още парещи дори резултати излиза, че преценката ни спрямо алкохола се променя в зависимост от външните фактори, които ни влияят.

Според проучване, направено от д-р Лоренцо Стафорд, психолог от университета в Портсмут, звуците около нас повлияват на преценката ни. На доброволците, които са участвали, са им били предлагани различни питиета, с всякакви вариации на вкус и градус. Докато консумирали питиетата били подложени на различни нива шум – тишина, четене на новини на висок глас, а след това на силна диско музика.

Резултатите показват, че хората смятат едни и същи питиета за по-сладки, когато са подложени на силна музика. Докторът споделя, че тези резултати са доста интересни, тъй като се предположило, че повтарящите се новини на висок глас, ще бъдат по-дразнещи и така ще повлияят повече на преценката за вкус. Според Стафорд, организмът ни има имунитет, свързан с вкусовите ни качества и подлагането на силен шум.

Това изследване може да обясни защо пием повече, когато сме в дискотека или просто музиката е доста силна. Явно, когато ни е по-сладък алкохолът, то ни е по-лесно да го употребяваме, дори и да злоУпотребяваме с него.

Изводът е следният: Следващият път, когато се събудите с махмурлук, обвинявайте DJ-я. Естествено, това няма да ви помогне много и пак ще агонизирате цял ден, освен ако не ползвате някои от нашите похвати за справяне с махмурлука. Добре е да ги прочетете!

Източник: Men's Fitness

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ