Александър Ананиев за Let's Play и защо са важни електронните спортове

22.08.2016, 13:00

Let’s Play @ Aniventure ще се проведе 3 и 4 септември в Интер Експо Център

   
 
Александър Ананиев за Let's Play и защо са важни електронните спортове

Александър "ZinG" Ананиев е Business Developer и водещ в GplayTV. Завършва Българска филология в Софийски Университет и Право в Нов Български Университет. През последните 5 години е водещ и организатор на едни от най-големите и значими гейминг събития в БългарияАктивно играе видео игри още от първи клас, като дълго време е и активен професионален играч по Counter Strike.

Какво представляват гейм-турнирите Let's Play?

Турнирите по време на Let’s Play @ Aniventure събират на едно място най-добрите и талантливи играчи по най-популярните игри – Counter- Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, StarCraft II, Mortal Kombat, Pro Evolution Soccer и много други.

Първите две са отборни и се играят на голямата сцена по време на Let’s Play @ Aniventure на 3 и 4 септември в Интер Експо Център. И като казваме голяма – говорим за цели 36 метра, което е уникален прецедент за гейм турнир в България.

Другите игри са индивидуални и всеки посетител може да се запише за тях и в двата дни на събитието. Обещаваме много награди и бурни емоции, дори и да не участвате в нито една от дисциплините.

Колко геймъри ще се включат в тазгодишния турнир на Let's Play и колко гости очаквате да се присъединят?

Като състезатели – очакваме над 1000 човека да се запишат за всички турнири в рамките на събитието.

Миналaта година се радвахме на над 7000 посетители, като тази година очакваме 10 000 фенове на гейминга и японската култура.

Колко човека участват в отбор?

За отборните дисциплини Counter- Strike: Global Offensive и League of Legends – по 5 човека в отбор.

В колко кръга се провеждат състезанията и по какъв начин?

Основно състезанията са с директна елиминация и се отпада след една загуба. А колкото до кръговете – зависи от броя участници. Ако са 64, например, то тогава кръговете са 6.

Какви награди се предвиждат за победителите?

Наградният фонд за всички турнири е 27 000 лв., като тук изключваме предметните награди.

Най-сладка е наградата за първенците по Counter- Strike: Global Offensive, които ще спечелят място на ESWC, с покрити самолетни билети и настаняване.

ESWC или Еsports World Convention е по-добре познат със старото си име за последните 13 години – а именно Electronic Sports World Cup. Основан през далечната 2003 година, това остава един от най-елитните турнири в света. От 2010 година насам ESWC се провежда в Париж по време на Paris Games Week – четвъртото най-голямо събитие за видео игри в света.

1767493

Защо е важно да се подкрепят електроните спортове и какво дават на подрастващото поколение?

Независимо от шума от сблъсъка на поколенията, електронните спортове не отстъпват на "класическите" такива.

Играенето на видео игри е част от ежедневието не само на подрастващото поколение – средната възраст на геймъра е 30 години.

Положителните аспекти на гейминга са много – по-добра концентрация, намаляване на стреса и вредните навици, забавят стареенето на мозъка, спомагат за трупане на нови знания, повишават креативността и много други.

Важно е да се подкрепят електронните спортове, защото това е бъдеще, което вече е факт в западния свят – състезания и събития, които събират милиони хора по света да споделят емоцията на геймина заедно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ