Актьорът Владимир Зомбори за театъра, музиката и още

16.11.2016, 10:30

Интервю с една от младите звезди на българския театър

   
 
Актьорът Владимир Зомбори за театъра, музиката и още

Владимир Зомбори е едно от харизматичните млади лица на българския театър. Кариерата му първоначално тръгва в друга посока през 2011 г., когато взима участие в музикалния телевизионен формат "X-Factor". В последствие обаче решава да се отдаде изцяло на актьорската професия и твърди, че тя е  голямата му любов. В момента той е част от трупата на Малък градски театър "Зад канала" и блести в постановки като "Бел Ами", "Изкуството на комедията", "Лодка в гората" и др. Представяме ви едно искрено интервю с него от колежката ни Теодора Георгиева.

Здравей, повечето от читателите ни вероятно те познават от сцената на "X-Factor", където участва през 2011 г. Разкажи ни малко повече за актьорската си кариера.

Паралелно с участието ми в "X-Factor" ме покани Бина Харалампиева, директорката на Малък градски театър "Зад канала" и докато имах репетици в "X-Factor", имах паралелни репетиции и на театрална сцена.

Тоест от 2011 година си в МГТ "Зад канала". А играл ли си в други театри?

Да, играл съм в Младежкия театър "Николай Бинев", в "Сфумато", в Народния театър "Иван Вазов".

С какво театралното изкуство е по-изкушаващо за теб от музиката?

Музиката винаги съм я слагал на втори план, защото тя е повече за забавление, повече е екстровертна, а театърът повече се занимава с вътрешния свят на човека. Беше ми любопитно да се позанимавам малко със себе си, с природата на хората. Ще прозвучи клиширано, но всеки един е искал да бъде различни хора и да практикува различни професии, но един живот не може да стигне на човек да премине през всичко. Това на сцената е абсолютно възможно. Там в рамките на два часа можеш да бъдеш когото си пожелаеш.

Театърът е едно от най-възвисяващите изкуства. Той как те е променил теб като човек?

Смея да твърдя, че доста ме промени. Цялата среда, която промених, като дойдох от Пловдив тук. Беше голяма крачка да зарежа приятели, семейство, всичките удобства на познатото. Но в крайна сметка тук, в София, си намерих хората, намерих си средата.

 

Прочетете цялото интервю в jenite.bg

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ