Ако правите така в метрото, значи не сте читав човек

01.04.2016, 09:30

Засрамете се

   
 
Ако правите така в метрото, значи не сте читав човек

Да се возиш в метрото не винаги е най-приятното изживяване. Щастие е, че метро все пак има, но е нещастие, че има доста противни хора, които също се возят там. Ако правите някое от следните неща, то и вие сте един от тях.

Кихате и не си слагате ръката пред устата

1677254

Всички околни ще ви намразят. Колкото и да си мислите, че околните си умират да лепнат вашите микроби, не е така. Затова бъдете възпитани и прикрийте уста с ръка, когато кихате.

Бъркате си в носа

Като изключим факта, че възрастен човек изобщо не трябва да прави това, да си бъркате в носа и после да се хванете за дръжката в метрото е отвратително.

Стоите на вратата

Много хора се качват и просто застиват до вратата, не си дават сметка, че след тях и други искат да се качват, че на следващата спирка някои хора ще искат да слизат. Много е несъобразително и невъзпитано да правите така. Качете се, намерете си място без да пречите на хората и се возете като нормален човек.

Не отстъпвате място

1677251

Ясно, че никой не иска да си разваля комфорта, като направи място на по-възрастен човек, на бременна жена или на дете, но ако не го правите, сте абсолютен загубеняк. И без друго седите зад бюрото си по цял ден, постойте малко прави.

Не ползвате слушалки

Ако си мислите, че правите услуга на всички хора във вагона, като им пускате да слушат Миле Китич, лъжете се. Слушайте каквото си искате, но ползвайте слушалки.

Държите си раницата на гърба

1677249

Възпитаният човек си сваля раницата, когато се качи, за да не блъска другите хора с огромния си товар.

Разкрачвате се

1677250

Когато се возите в метрото, дори да има място, не се разкрачвайте. Грозно е и e неприлично.

Стоите като статуя, а хората ви заобикалят

1677255

Влакчетата понякога са претъпкани, наистина, но не стойте като неподвижен, когато хората се опитват да ви заобиколят. Ако трябва, слезте на спирката, за да направите място, после пак ще се качите. Не е чак толкова голямо усилие.

Ядете

1677252

Не му е там мястото на храненето.

Качвате се преди хората да са слезли

Това е едно от най-дразнещите неща. Да знаете, че движението ще става много по-бързо и лесно, ако няма тарикати, които се опитват да се намъкнат първи в метрото, преди хората да са слезли.

Но за всички от вас, които не правят някое от изброените неща, поздрав:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ