Ако обичате джин с тоник, значи вероятно сте психопат

08.09.2016, 15:00

Според ново проучване

   
 
Ако обичате джин с тоник, значи вероятно сте психопат

Ако сте от хората, които обичат да си забъркат студен джин-тоник след изморителен работен ден, значи имаме лоша новина за вас - може би сте психопат. Според психолозите насладата от горчиви храни и напитки означава, че може да имате психопатични наклонности като нарцисизъм, садизъм и Макиавелизъм (склонност да мамите и манипулирате другите за лична изгода).

The Evening Standart съобщава, че изследователи от Инсбрукския университет в Австрия са провели експеримент върху 1000 души, като са им давали списък със сладки, кисели, солени и горчиви храни и напитки. Участниците е трябвало да отбележат колко харесват всяка от тях по скала от "изобщо не харесвам" до "много харесвам". След това е трябвало да отговорят на въпроси, предназначени за определяне на тяхната емоционална стабилност. 

Резултатите показали, че хората с предпочитание за горчиви храни и напитки са по-предразположени към психопатия, нарцисизъм и ежедневен садизъм. Учените нямат категорично мнение защо това е така, но предполагат, че може да е някакъв странен вид поемане на риск, тъй като горчивият вкус по принцип кореспондира на отровни храни и предназначението му е да ни откаже от консумирането им. Изследователите смятат, че тръпката от приемането на "рискови" храни задоволява природния афинитет на психопатите към опасността. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ