Ако имате жена, пристрастена към грима

15.12.2015, 17:00

Тежко ви

   
 
Ако имате жена, пристрастена към грима

Няма начин да нямате приятел, чиято съпруга или приятелка е яко пристрастена към грима, а следите от това недоразумение се четат по горкия човек. Със сигурност такъв мъж е Александър Бередин, съпругът на Антония Първанова Бередин, която напоследък е живото ходещо доказателство, че червеното червило е остаряло, ненужно, презряно за сметка на черно-синьо-лилавия си събрат. То да беше само червилото. Горките мъже, чиито "принцеси" са гримо-маниачки, са принудени да търпят много повече.

Първият шок

Мъжът отива на първа среща с жената. Тя - красива, сексапилна, изписана. То очи, устни, скули, прилича на Анджелина Джоли и Скарлет Йохансон в едно. Човекът си мисли, че е адски късметлия. Така до момента, в който си легнат заедно. Ляга си с Джоли, става с панда. Сутринта се събужда човекът, поглежда до себе си, а там - нещо между панда и Дракула след закуска.

Обсебване на всяко пространство

Ето че младежът и дeвойката вече си живеят заедно. Всичко е ток и жици. След като е преодолял първоначалния шок, младежът си е дал сметка, че момичето може да не е чак тооолкова красиво, както първия път, когато я е видял наточена и гримирана като за видеоклип, но пък никой не е съвършен. Връзката е станала сериозна, тя си маха грима преди лягане и всичко е наред. Обаче. Отвори ли си той тоалетното шкафче, да си вземе четката за зъби, там се редят многобройни шишенца и тубички, цяла аптека. Пред огледалото - спирали, очни линии, моливи, сенки и уреди, които той изобщо няма представа за какво се използват. Кошмар! Веднъж дори сънува, че отваря куфарчето си с инструменти и там, вместо дрелка и бургии, лежат моливи за очи и устни, очни линии, спирали, червила в палитра - по-пъстра от дъгата. Не е живот това, а страдание.

Чакане

Животът на мъжа, чиято жена е пристрастена към грима, е едно вечно чакане, едно вечно "В очакване на Гримо", така да се каже. Той се е изкъпал, избръснал, облякъл преди три часа, а тя още маже. Съответно винаги са закъснели, защото тя имала да си сложи само още "мъничко червило ей тука, миличко", само още една черна линия да дръпне и е готова. Приятелите им вечно ги чакат, филмът се гледа наполовина, тъй като гримо-маниачката все има да довърши нещо по себе си.

Цапане

Мъжът, чиято жена е пристрастена към грима, няма вече една читава риза или блуза, всичките са с петна от червило, следи от черни мацала и сенки. Няма с какво да отиде на едно интервю за работа, когато му се наложи. Да не става дума за начина, по който го гледат хората в метрото сутрин. Има си причина, но той не знае, не е усетил кога неговата го е нацелувала с демоничното си червило и сега и той прилича на изрод, ял живи хора.

Вярно е - красотата изисква жертви, но защо и мъжете да страдат от това.

Та, ако и вие имате жена, пристрастена към грима, може би е крайно време да ѝ хвърлите куфарчето (за такова с гримове става дума), да ѝ изсушите спиралата, да ѝ изядете червилото, да ѝ издълбаете сенките, да ѝ скършите моливчетата. Винаги можете да кажете, че кучето/детето го е направило или един енот е влязъл през прозпреца и останалото е история...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ