X-Factor-ни вълнения 2

06.01.2016, 13:30

Най-несправедливата битка

   
 
X-Factor-ни вълнения

Публиката на X-Factor в България е супер зле. Казвам го, като първа се нареждам в колоната на смотаняците. Откакто е стартирало шоуто у нас, на пръстите на едната ми ръка се броят епизодите, които съм изпуснала. После съм ги гледала в нета, разбира се. Искам да кажа, че съм отявлен почитател на шоуто и, дали от гледане, или от нюх, но винаги досега съм отгатвала кой може да е на елиминации и кой ще бъде на финал. Пиша за това сега, защото вчерашните елиминации ме извадиха извън релси. Дерайлирах направо, когато се оказа, че в битка за оставане в шоуто ще се борят Виктория и Дарина. Ако има пример за най-голяма несправедливост в риалитито, то това беше той.

Няма сега да анализирам начина, по който се гласува, кой гласува, как гласува и защо гласува, нито пък ще обяснявам колко sms-а съм пуснала или не съм пуснала за своя фаворит. Ще кажа само, че най-малко тези две момичета заслужаваха да отпаднат. 

Виктория

Когато Виктория пее, спирам пералнята, сушилнята, приспивам детето за 5 секунди, усилвам звука на телевизора и слушам. Слушам. Настръхвам и пак слушам. Ставам от стола и пак слушам. Не само с ушите си. И "с петте си бедни сетива", както е писал Шекспир, слушам. Едва ли това прекрасно момиче има нужда аз да ѝ казвам, че пее божествено и заслужава най-доброто, което може би не е X-Factor за нея.

Дарина

Жена съм, но да ви кажа, в момента, в който видях Дарина за първи път по телевизията, си казах: "Е, не може да има толкова красиви момичета!" Честно. Тя не е само красива, но и пее като звяр. Освен това колко често ви се случва да видите младо нахакано момиче с такова уважение към българската фолклорна музика. Пак спирам пералнята, сушилнята, завивам детето и пак слушам. Рева и слушам.

Разликите между двете всеки може да види и оцени, но общото е, че те са харизматични, извънземно талантливи и заслужават огромна сцена.

Резултатът от вчерашния епизод на шоуто е, че Виктория отпадна, Дарина продължи. Резултатът е още, че, макар несправедлива, ако тази битка между двете не се беше състояла, нямаше да можем да се насладим на изпълненията им от миналата вечер.

Нито Дарина, нито Виктория трябва да спечелят X-Factor. Особено с оглед на онова, което се случва, по-скоро не се случва с победителите от формата. Но съм сигурна, че и двете ще имат успешна музикална кариера.

Ако се замислите, ще установите, че досега всички сезони на X-Factor в България са били печелени от изпълнители, които никога не са се явявали на елиминации - Рафи, Жана, Славин. Никога не са били на елиминации. Затова последната ми прогноза за тазгодишното шоу е, че то отново ще бъде спечелено от участник, който не изпълнявал своята елиминационна песен. Да видим дали този път кристалното ми кълбо ще познае, или ще се възмущавам от още някоя несправедливост.

П.П. Много харесвам шоуто, но то има спешна нужда от промяна на правилата за гласуване. Спешна!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ